Haberler

Şehit Polis, Vasiyeti Üzerine Çok Sevdiği Yastığıyla Birlikte Gömüldü

Güncelleme:

Mardin'deki hain saldırıda şehit olan 6 aylık hamile Polis Memuru Şerife Özden Kalmış, vasiyeti üzerine çok sevdiği yastığıyla birlikte defnedildi.

Mardin'deki hain saldırıda şehit olan 6 aylık hamile Polis Memuru Şerife Özden Kalmış'ın eşi Hüseyin Kalmış, eşini vasiyeti üzerine çok sevdiği yastığıyla son yolculuğuna uğurladı.

ÇOK SEVDİĞİ YASTIĞIYLA BİRLİKTE ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Mardin'de terör örgütleri tarafından Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Polis Memuru Şehit Şerife Özden Sütçü Kalmış, Kastamonu'da son yolculuğuna uğurlandı. Araç ilçesinde Vali Enes Yeter Stadında kılınan cenaze namazının ardından annesi Yüksel Sütçü'nün yanına defnedilmeyi vasiyet eden Kalmış'ın cenazesi Sarpun köyüne götürülerek burada annesinin yanına defnedildi.

"ÖLÜRSEM BAŞIMIN ALTINA KOYUN"

Eşinin hediye ettiği ve çok sevdiği yastıkla 'öldüğüm zaman bu yastığı benim başımın altında koyun' şeklindeki vasiyeti yerine getirildi. Şehit eşi Polis Memuru Hüseyin Kalmış, eşini, çok sevdiği yastığı vasiyeti üzerine mezarlıkta başının altına koyarak ebediyete uğurladı.


HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN YAKIN KORUMASIYDI

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün koruma ekibinde görev alan, Hayrünnisa Gül'ün yakın korumalığını yaptıktan sonra yaklaşık 2 yıldır Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 8 yıllık polis Şerife Özden Kalmış'ın cenazesi, dün uçakla getirildiği Kastamonu Havalimanı'nda gözyaşları içinde karşılandı. Şehidin cenazesi, buradan konvoy eşliğinde Araç İlçesi'nde taziye çadırı kurulan halasının evine getirildi. Polis memuru Hüseyin Kalmış, eşinin yastığı ile araçtan inerek taziyeleri kabul etti. Hüseyin Kalmış, başsağlığı dileyenlerle kucaklaşırken yastığı elinden bırakmadı.


"KORUYAMADIM BABACIĞIM, KUCAĞIMDA GÖTÜRDÜM HASTANEYE"

Evin önünde helallik alınması ardından şehidin cenazesi, cenaze aracıyla Vali Enes Yeter Stadı'na götürüldü. Cenazenin araçtan indirileceği sırada kayınpederi İbrahim Sütçü'ye sarılan Hüseyin Kalmış,"Koruyamadım babacığım. Kucağımda götürdüm hastaneye. Benimle konuşuyordu babacığım. Annesinin yanına gitti" dedi.


CENAZE NAMAZINI KAYINPEDERİ KILDIRDI

Cenaze namazı öncesinde konuşan Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, Kurtuluş Savaşı'nda cepheye cephane taşıyan Kastamonulu Şerife Bacı'nın çocuğuyla canını feda ettiğini hatırlatarak, "Bu Şerife bacımız da aynı onun gibi karnındaki çocuğuyla canını, kanını feda etti bizim için" dedi.

Cenaze namazını şehit polis Şerife Özden Kalmış'ın kayınpederi 35 yıllık din görevlisi Selahattin Kalmış kıldırdı. Kalmış, "Allah'ın kapısından cennete girecek bir insan vardır, o da oruç tutan mümindir. Benim kızım, evladım, canımın parçası da oruçluyken görev yerinde bomba patlatılarak şehit ediliyor. Oruçlu olarak karnındaki bebeğiyle Allah'ın huzuruna çıkıyor. Şehit olduğuna sizlerin de şahitliğinde ben kayınpederi olarak şahidim" dedi.


TÖRENE 8 BİN KİŞİ KATILDI

Cenaze namazı sırasında eşinin yastığını bir yakınına veren polis Hüseyin Kalmış, namazın ardından tabutu cenaze aracına kadar taşıdıktan sonra yastığı yeniden aldı. Şehit polis Şerife Özden Kalmış'ın cenazesi, ikindi vakti BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Sarpın Köyü mezarlığından toprağa verildi.

AİLESİ, TABUTLA BİRLİKTE DEFNETMEK İSTEDİ

Şehit polis Şerife Özden Kalmış'ın cenazesi, Araç'a bağlı Sarpın Köyü Sırıcılar mezarlığında toprağa verildi. Şehidin yakınları, cenazeyi tabutla birlikte defnetmek istedi. Ancak İl Müftüsü Osman Aydın, cenazenin tabutla gömülemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine şehidin cenazesi kefeniyle mezara konuldu.

ÇOK SEVDİĞİ YASTIĞI BAŞININ ALTINA KONULDU

Şehit Şerife Özden Kalmış'ın çok sevdiği, cenaze töreni boyunca eşi Hüseyin Kalmış'ın elinde taşıdığı yastığı da mezarda başının altına konuldu. Şerife Özden Kalmış'ın, sağlığında yastığıyla toprağa verilmesini vasiyet ettiği öğrenildi. Yastığın mezara konulması sırasında yakınlarının isteği üzerine basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.


KAHREDEN DETAYLAR! NASIL ŞEHİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Hain saldırının detaylar da ortaya çıktı. Emniyet'e giriş ve çıkışların yoğun güvenlik önlemi altında yapılması üzerine, teröristin aracı PTT Kargo süsü vererek demir bariyerlerin bulunduğu kontrol noktasına getirdiği anlaşıldı. Canlı bombanın daha sonra demir bariyerlere çarparak bombayı emniyet binasına girişte patlattığı belirlendi. Saldırı sırasında güvenlik kulübesinde nöbet tutan polis Şerife Özden Kalmış'ın teröristi etkisiz hale getirmek üzere silahını çektiği ancak patlamanın etkisiyle vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla şehit düştüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
title