Haberler

Şehit Edilen Başsavcı Davasında Tutuklu Kalmadı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde suikast sonucu şehit edilen Başsavcı Murat Uzun’un tek tutuklu olan Cihan Kekeç de bugün görülen duruşmada tahliye edildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde suikast sonucu şehit edilen Başsavcı Murat Uzun'un tek tutuklu olan Cihan Kekeç de bugün görülen duruşmada tahliye edildi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davaya tutuklu sanık Cihan Kekeç, avukatlar ve tutuksuz yargılanan sanıklar katıldı. Duruşmada söz alan Kekeç, tahliyesini talep ederken Cumhuriyet Savcısı Kekeç'in tutukluluk halinin devamını istedi.

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti Cihan Kekeç'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Bu kararla birlikte Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesi ile ilgili görülen davada tutuklu kalmamış oldu.

Davanın geçtiğimiz ay yapılan duruşmasında da 9 sanık tahliye edilmişti. Tunceli Ovacık'ta 19 Eylül 2012 tarihinde Adliye lojmanlarındaki evine girdiği esnafa uğradığı silahlı suikastta ağır yaralanan Ovacık Cumhuriyet Başsavcı Murat Uzun şehit olmuştu. Olaydan sonra Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma daha sonra özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi ancak Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile naklini istemesiyle dava dosyası yeniden Malatya Adliyesi'ne gönderilmişti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Ovacık Murat Uzun Malatya Politika Güncel Haberler

title