Haberler

Şehit Cenazesinde Kılıçdaroğlu'na Yönelik Protesto

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Mafya zihniyetine, şiddet söylemine ve terör sarmalına iliklerine kadar teslim olmuş olan iktidar, tüm Türkiye'yi bu zihniyetin karanlığına teslim etmek istemektedir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Mafya zihniyetine, şiddet söylemine ve terör sarmalına iliklerine kadar teslim olmuş olan iktidar, tüm Türkiye'yi bu zihniyetin karanlığına teslim etmek istemektedir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan alçak saldırı da bu kirli amacın karşısında kimi engel olarak gördüklerini net bir biçimde ortaya koymaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye şehitleri için yas tutarken, "uyuşturucu, adam yaralama, cinsel taciz" gibi adi suçlardan sabıkalı kimselerin, şehit cenazelerini sistematik bir biçimde sabote ettiğini belirtti.

Bu tür sabıkaları olanların çevik kuvvet yeleğiyle cenazeye katılabilmelerinin düşündürücü olduğunu belirten Bingöl, adi suçlardan dosyaları kabarık olanların, ilginç bir şekilde savcılığa dahi çıkarılmadan serbest kaldığını ifade etti.

Üst düzey devlet protokolünün ve güvenlik güçlerinin bulunduğu bir ortamda, bu kişilerin ellerini kollarını sallayarak dolaşabilmelerinin, herkesin gözünün önünde anamuhalefet partisi liderine mermi atabilmelerinin, ülkenin içinde bulunduğu güvenlik ve yönetim zafiyetini bir kere daha gözler önüne serdiğini savunan Bingöl, şunları kaydetti:

"Mafya zihniyetine, şiddet söylemine ve terör sarmalına iliklerine kadar teslim olmuş olan iktidar, tüm Türkiye'yi bu zihniyetin karanlığına teslim etmek istemektedir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan alçak saldırı da bu kirli amacın karşısında kimi engel olarak gördüklerini net bir biçimde ortaya koymaktadır. Terör odaklarıyla pazarlığa oturanlar, düzmece davalar ve senaryolarla askerlerini parmaklıklar ardına tıkan, bazılarının ölümüne göz yumanlar şimdi büyük bir pişkinlikle şehit cenazelerine katılıyorlar. Kendi pişkinliklerini örtbas etmek için de bu tür çirkin saldırılara çanak tutuyorlar. Oynadıkları tehlikeli oyunda, hepimizin yüreğini yakan şehit cenazelerini adeta bir sahne gibi kullanmalarına asla izin vermeyeceğiz ve şiddetin karşısında kardeşliği, birliği savunmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Tehdit ve şiddet söylemini normalleştirerek, kuralsız, hukuksuz bir toplum yaratmak isteyenler, karşılarında her zaman CHP kadrolarını bulacaklardır."

Yaşanan çirkinliğin planlı olduğunu gösteren bir başka olayın da aynı saatlerde, aynı karanlık ellerin Ankara sokaklarına astıkları, Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını çarpıtan afişler olduğunu ileri süren Bingöl, "Terörle asla pazarlık yapmayan, faşizme boyun eğmeyen CHP'liler, nice korkuları ve tehditleri yenerek bugünlere geldiler. Oysa iktidarla sarmaş dolaş olan saldırganlar, kendi korkaklıklarını bu şov amaçlı saldırılarla ortaya koyuyorlar. Saldırının asıl tetikçileri ve perde arkasındakiler, bu gibi saldırıların yanlarına kar kalmayacağını biliyorlar ve bir suçlu telaşı içerisinde çırpınıyorlar. Er geç, gün gelip bunların hesabı sorulacak ve adaletin önünde hesap verecekler." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Tekin Bingöl Türkiye Politika Güncel Haberler

title