Haberler

Şehit Cenazesinde Davutoğlu ve Özel'e Tepki: Beceremiyorsanız Biz Yapalım

Güncelleme:

Şırnak'taki saldırıda şehit olan Hamza Yıldırım'ın cenaze töreninde Necdet Özel ve Davutoğlu'na tepki gösteren şehit yakınları, "Beceremiyorsanız biz yapalım." diye bağırdı.

Şırnak Akçay'daki izinden dönen askerleri birliğe götürürken teröristlerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 3 askerden birisi olan şehit Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı.

DEVLET ERKANI TÖRENDEYDİ

Cenaze namazına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı.

NAMAZI MEHMET GÖRMEZ KILDIRDI

Namaz için camiye gelen Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel önce şehit ailesinin yanına giderek başsağlığı diledi. Şehidin naaşı, namazın kılınacağı Kocatepe Cami'ne getirildiği sırada ailesi ve namaz için bekleyen vatandaşlar gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından şehit için saf tutuldu. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Namazın ardından 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı' atıldı.

ÖZEL VE DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

Şehidin naaşının top arabasına götürüldüğü sırada bazı vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'na ve Genelkurmay Başkanı Özel'e "Askere ve polise 'vur' emri çıkacak. Beceremiyorsanız biz yapalım." şeklinde bağırdı.

DAVUTOĞLU, ŞEHİT BABASININ ELİNİ BIRAKMADI

Şehit cenazesinini top arabasına konulmasının ardından son selamlama yapıldı. Selamlama sırasından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel şehidin babası Haşim Yıldırım'ın elini tuttu. Tören sırasında şehidin yakınları tabuta dokunmak istedi. Törenin ardından şehidin annesi uzun süre Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun omuzlarına vurarak konuştuğu görüldü.

Şehidin cenazesi defnedilmek üzere Ankara'nın Balâ ilçesine gönderildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Necdet Özel Kocatepe Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title