Haberler

Şehit Çavuşun Ağabeyi: Ökkeş de Bitmez, Mehmet de Bitmez

Güncelleme:

Lice'de şehit olan jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın cenazesinde ağabeyinin "Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm" sözleri herkesi duygulandırdı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin annesi Eşe ve babası Dursun Korkmaz, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, ağabeyi Mehmet Korkmaz, "Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Vatan sağ olsun. Bu vatanda Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez" dedi.

CENAZEYİ YAKINLARI KARŞILADI

Lice- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Ziyaret Köyü yakınlarında, yol güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz için Kahramanmaraş'ta cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde sabah saatlerinde düzenlenen uğurlama törenin ardından şehit jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirildi. Şehidin cenazesini havaalanında babası Dursun, annesi Eşe Korkmaz, kardeşleri ve yakınları karşıladı.

BABA EVİNDE HELALLİK ALINDI

Askerlerin omzunda uçaktan alınan şehidin bayrağa sarılı tabutuna koşup sarılan baba Dursun Korkmaz, baygınlık geçirdi. Şehit uzman çavuş Korkmaz'ın cenazesi, daha sonra merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Önsen Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Ardından şehit uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın tabutu cenaze aracıyla törenin yapılacağı aynı mahalledeki Veysel Karani Camisi'ne getirildi.


Camide düzenlenen cenaze törenine; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Veysi Kaynak, MHP Kahramanmaraş milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor, Sefer Aycan, Adana 6'ncı Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Kurmay Albay Burç Pekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kent protokolü ile şehidin ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

CENAZE NAMAZINI KILDIRAN MÜFTÜ VEKİLİ DUYGULANDI

Şehit babası Dursun Korkmaz cenaze töreninde ayakta güçlükle dururken, gözyaşı döken annesi Eşe Korkmaz ise kadın asker ve polisler tarafından teselli edildi. Şehidin annesi Eşe ve babası Dursun Korkmaz, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna uzun süre sarılarak öptü. Şehit Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftü Vekili Davut Polat tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Cenaze namazını kıldıran Müftü Vekili Davut Polat, şehit için helallik isterken boğazı düğümlendi ve duygulandı. Müftü Vekili Polat, güçlükle konuşmasını bitirdikten sonra bir süre dua etti.

ŞEHİT AĞABEYİ: GEREKİRSE ÇOCUKLARIMI DA VERİRİM

Şehidin 3 ağabeyinden en büyüğü olan Mehmet Korkmaz ise kardeşinin tabutunun götürüleceği sırada elini yumruk yapıp havaya kaldırarak "Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Vatan sağ olsun. Ölmez, bitmez; Bu vatanda Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez" dedi.

Şehit uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi, daha sonra askerlerin omzuna alınarak bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Ailesinin tabutun arkasından gittiği şehit Korkmaz'ın cenazesi, bir süre kortej eşliğinde yüründükten sonra kalabalığın tekbirleri eşliğinde aynı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi. Şehidin diyabet hastası olan annesi ve babası ile en son dün telefonda konuştuğu öğrenilirken, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki profilinden en son paylaştığı fotoğrafının alına da 'Hayata inat gülümsüyorum' yazdığı görüldü.

2 HAFTADA 4 ŞEHİT

Kahramanmaraş son 15 gün içerisinde 4 şehit haberiyle sarsıldı. 19 Ağustos'ta jandarma er 20 yaşındaki Ömer Erüstün Siirt'te, 24 Ağustos'ta sözleşmeli piyade er Ahmet Bıçakcı Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, dün ise jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz Diyarbakır'da PKK'lılar tarafından, uzman çavuş Hüseyin Özdemir ise Muş'ta geçirdiği trafik hazasında şehit oldu.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Korkmaz Kahramanmaraş Müftü Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title