Haberler

Şehit Binbaşının Eşi: "Dimdik Ayaktayız"

Muş’un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesinde askeri törenle gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesinde askeri törenle gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Malazgirt ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın (46) naaşı askeri uçakla Amasya'nın Merzifon ilçesine getirildi. Şehit Binbaşı'nın naaşı daha sonra cenaze arabasına konularak buradan önce Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba evinin önüne getirildi. Burada helallik alındı ve daha sonra da yine cenaze aracından indirilmeden Ortaova Cami önüne getirildi ve burada dua yapıldı.

Binbaşı Arslan Kulaksız için daha sonra Merzifon ilçe merkezindeki Dönertaş Camii yanında Cumhuriyet Caddesi'nde üzerinde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, TBMM Başkan Vakili ve AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, AK Parti Milletvekili Sait Yüce, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, askeri erkan, emniyet mensupları, şehit binbaşının babası Ömer (85), annesi Nevriye (80), şehidin eşi Sibel, kızı İrem (16) ve oğlu Burak Dursun Kulaksız (21) ile şahidin kardeşleri, aile fertleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

YARALI EŞ KOLU SARILI HALDE CENAZEYE KATILDI

Şehit eşi cenaze törenine olayda yaralandığı için kolu sarılı, şehidin anne ve babası ise tekerlekli sandalye ve sedye yardımıyla cenaze törenine katıldılar. Şehidin eşi Sibel Kulaksız, tabutuna sarılarak kızı ve oğlu ile birlikte tabutu öpüp, "O bizim şehidimiz. Size aslanımı getirdim. Dimdik ayaktayız" diye gözyaşı döktü.

BABASININ ÜNİFORMASINI GİYDİ

Şehidin oğlu Burak Dursun Kulaksız ise cenaze töreninde babasının üniformasını giydi. Vatandaşlar törende, "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez ve vatan bölünmez. Meclis'te PKK istemiyoruz" sloganları attılar. Bazı vatandaşlar ise üzüntüden sinir krizi geçirdiler. Şehit binbaşı daha sonra askeri kortej eşliğinde Merzifon Hava Şehitliği'ne götürülerek burada gözyaşları içinde toprağa verildi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Malazgirt Merzifon Amasya Muş Politika Güncel Haberler

title