Haberler

Şehit Başsavcı Murat Uzun'un Eşi: Devlet Eşimi Korumadı

Güncelleme:

Ovacık'ta teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un eşi, "İhmalin ortaya çıkması sonucuna şaşırmadım." dedi.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı 34 yaşındaki Murat Uzun'un eşi Cihan Uzun, "İhmalin ortaya çıkması sonucuna şaşırmadım. Devlet eşimi korumadı. Canına mal oldu. Şimdi devlet kendini aklamaya çalışıyor" dedi.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 19 Eylül 2012 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili soruşturma yürüten Mülkiye Başmüfettişlerinin raporunda, MİT'in 'Örgüt mensupları Tunceli merkez ve ilçelerinde görev yapan savcılar hakkında keşfi tamamladı. Eylem talimatı bekliyorlar' uyarısını ilgili kurumlara bildirdiğinin ancak gerekli emniyet tedbirlerinin alınmadığının ortaya çıkmasının ardından eşi Cihan Uzun açıklama yaptı. Hemşire olan ve eşini şehit edilmesinin ardından tayini memleketi Samsun'a çıkan 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Cihan Uzun, hazırlanan raporda ihmalin ortaya çıkmasının kendisini şaşırtmadığını belirterek, "Bu olayın sonucunun gittiği nokta devletle alakalı gösteriliyor. Bu noktaya varacak diye endişem vardı. Keşke tahminlerim doğru çıkmasaydı. Ben de o yönde düşünüyorum. Eğer varsa elimden geleni ardıma koymayacağım. Kim olursa olsun" diyerek şöyle konuştu:

"Ben daha önce bildiğim şeyler varken şaka yapmıyordum. Ucu nereye dokunursa dokunsun gerekeni yapacağım. Zaten o zamanlar istihbarat vardı ve o dönem hiçbir önlem alınmadığını görüyorduk. Bu kadar ciddi bir tehdit altındayken bir Cumhuriyet Başsavcısı kendisi 'ben tehdit altındayım bana koruma ver' demesi kadar saçma bir şey olamaz zaten. Ben ısrar ettim ona 'Koruma tut' diye. Bana eşim 'Eğer ben tehlikedeysem devletim beni korur' dedi. Ama devlet korumadı. Korunmamasını da yine Murat'a mal ettiler. Bunu yanlarına bırakmayacağım. Sen tehdit alıyorsun ama korumuyorsun. İhmal sonucuna da şaşırmadım. Devlet eşimi korumadı. Canına mal oldu. Şimdi devlet kendini aklamaya çalışıyor."

Şehit başsavcının 6 yaşında Emir Kaan ve 2 yaşında Hakan Taner isimli iki oğlu bulunuyor. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cihan Uzun Murat Uzun Tunceli Ovacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title