Haberler

Şehit Başpolis, Törenle Memleketine Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahla açtığı ateşte şehit olan başpolis 38 yaşındaki Mesut Demirkan için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahla açtığı ateşte şehit olan başpolis 38 yaşındaki Mesut Demirkan için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Gözyaşlarının döküldüğü törenin ardından şehit Demirkan'ın cenazesi memleketine uğurlandı.

Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin açtığı hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için düzenlenen operasyon sırasında dün PKK'lıların otomatik silahla açtığı ateşte şehit olan Başpolis memuru Mesut Demirkan için Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Vali Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum örgütü temsilcileri ile şehit polisin ailesinin katıldığı uğurlama töreninde önce şehidin özgeçmişi okundu.

SEN GÖREVİNİ YAPTIN SIRA BİZDE

Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Türkiye'nin huzurunu, birlik ve beraberliğini hedef alan hain saldırıların asla amacına ulaşmayacağını belirterek, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen teşkilat mensuplarımızın hain şebekelere karşı verdiği destansı mücadelenin, devletimizin ve milletimizin güçlü iradesi ve desteğiyle devam edeceğinden kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, elbiseleri dahi çıkarılmadan, kefensiz, bazıları da mezar taşı dahi olmadan, görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Manevi varlığınızdan güç alan bizler, her ne şekilde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızın üstesinden gelerek, sizlerin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Terörden medet uman zihniyetin, aziz milletin sağduyusu, soğukkanlılığı ve devletin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkum olacaktır. Aziz şehidim, sen ilk şehidimiz olmadığın gibi son şehidimiz de değilsin, kısaca şehitlik zincirinin mübarek halkalarından birisin. Devletimiz var olduğu müddetçe bu millet, bu teşkilat, seni unutmayacaktır. Sen görevini en iyi şekilde yaptın, şimdi sıra bizlerde" dedi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun da şehit için dua okurken, törende hazır bulunan şehidin eşi Zehra Demirkan, dua sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Törene, şehidin çocukları Zeynep, Abdullah ve Rabia da katıldı. Şehit Demirkan'ın cenazesi, tören mangası yerine silah arkadaşları tekbirler eşliğinde omuzlayarak cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi törenin ardından özel uçakla Merzifon Havaalanı'na gönderildiği, buradan da karayoluyla Çorum'a bağlı Boğabağı Köyü'ne götürülerek ikindi namazı sonrasında toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Başpolis memuru Mesut Demirkan'ın yaklaşık 16 yıldır bu mesleği yaptığı, görev yaptığı Ankara'daki Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan 45 günlük geçici görevle 17 gün önce Mardin'e geldiği öğrenildi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Emniyet Müdürlüğü Nusaybin Türkiye Politika Güncel Haberler

title