Haberler

Şehit Ayhan Kaya ve Erdem Ünal İçin Tören Düzenlendi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Lice ve Bismil ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarısı sonucu şehit olan 2 uzman çavuş için Diyarbakır'da tören düzenlendi.


Diyarbakır'ın Lice ve Bismil ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarısı sonucu şehit olan 2 uzman çavuş için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları askerlerin omuzlarında katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Binbaşı Barış Öz yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütünün Türkiye'deki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak amacıyla sinsice saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Teröristlerin masum insanları ve beşikteki bebekleri öldürdüğünü kaydeden Öz, şöyle dedi:

"Alçakça cinayetleri işleyenlerin ve bu cinayetlere alkış tutanların Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz."

"İftarını açmaya geliyordu"

Öte yandan, şehit Erdem Ünal'ın eşi Derya Ünal tabuta sarılıp ağlarken, büyük kızına, "Gel babanı öp. Buna sebep olanlar evlatlarıyla sınansın, ocaklarına ateş düşsün. Suçumuz neydi, iftarını açmaya geliyordu." dedi.

Ünal, sağlık görevlileri ve yakınları tarafından teselli edildi.

Bu arada, tören kıtasında fenalık geçirmesi sonucu bayılan askere sağlık görevlileri tarafından müdahale etti.

Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile Diyarbakır Asker Hastanesi Başhekimi Tabip Albay Servet Emeksiz'in de katıldığı törenin ardından şehit Ünal'ın naaşı Yozgat'a, şehit Kaya'nın cenazesi ise Konya'ya uğurlandı.

Bismil'de iftar için evine girmek üzereyken teröristlerin silahlı saldırısına uğrayarak yaralanan uzman çavuş Erdem Ünal, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Lice ilçesindeki saldırıda ise teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu 4 asker yaralanmış, Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerden Uzman Çavuş Ayhan Kaya müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Ayhan Kaya Erdem Ünal Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title