Haberler

Şehidin Cenazesinde Minik Oğlu Oyun Oynadı, Görenlerin Yürekleri Dağlandı

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşen 1 çocuk babası 33 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı cenaze töreninde sırtına Türk Bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih'in, babasının tabutunun yanında oyun oynaması, sık sık tabutu ve fotoğrafını öpmesi yürekleri dağladı.



Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevliyken geçici görevle Silopi'ye giden Kenan Yıldız'ın cenazesi uçakla Adana'ya, oradan da konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.



Eşinin geçici görevle Silopi'ye gitmesi nedeniyle Adana'daki ailesinin yanında kalan Hatice Yıldız, babası Cumali Yıldız ile annesi Emine Yıldız ile diğer yakınları törende güçlükle ayakta durabildi. Teröre lanet yağdıran vatandaşlar da 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

ŞEHİT OĞLU YÜREK DAĞLADI

Omzuna Türk bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih ise aynı yaşlardaki amcası Hasan Yıldız'ın oğlu olan kuzeni Kaan ile birlikte tören alanında Türk Bayrağı'na sarılı babasının tabutunun yanında, olup bitenleri anlamakta zorluk çekerek oyun oynadı.

Sırtına Türk Bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih'in, babasının tabutunun yanında oyun oynaması, sık sık tabutu ve fotoğrafını öpmesi yürekleri dağladı.

Minik Melih, zaman zaman çevresindeki askerlere babası gibi asker selamı verdi, güldü, kuzeni ile koşuşturdu. İlerde sadece yüzünü hatırlayacağı, bir daha hiç göremeyeceği babası için düzenlenen cenaze törenini bir oyun gibi algılayan Melih, ara sıra Türk Bayrağı'na sarılı babasının tabutunu öptü. Farkında olmadan son kez babasına dokunan küçük çocuğun, tabunun önünde duran fotoğrafına da öpücük kondurması izleyen yakınlarını gözyaşlarına boğuldu.



Tabutun üstündeki Türk bayrağını kaldıran şehit annesi Emine Yıldız da "Ben şehit annesiyim, Türk Bayrağı kaldırıyorum, gurur duyuyorum" dedi.

ORGENERAL AKAR BABAYI TESELLİ ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Adana Valisi Mustafa Büyük ise şehit babası Cumali Yıldız'a destek verip, teselli etmeye çalıştı.

2009'da Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan ve yaklaşık 5 yıldır da astsubay olarak görev yaptığı bildirilen Yıldız'ın, Silopi'de Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde polis olarak görev yapan kayınbiraderi Caner Hayaloğlu da törene üniformalı kıyafetle katıldı.



İl Müftüsü Arif Gökce tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız'ın cenazesi, Büyükşehir Yasası ile mahalle olan Abdioğlu Köyü'nde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kenan Yıldız Şırnak Silopi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
title