Haberler

Şehit Annesi Hatice Kendirci: "Şehitler Arasında Ayrımcılık Yapılıyor"

Şehit annesi Hatice Kendirci, şehitler arasında doğu ve batı şeklinde ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü.

Şehit annesi Hatice Kendirci, şehitler arasında doğu ve batı şeklinde ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu'ya geldi. Burada partililerle buluşan Dokuzcan, ardından bir şehidin ailesini ziyaret etti. Dokuzcan'a CHP Kastamonu İl Başkanı Mehmet Salih Karasalihoğlu ile CHP Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı ve diğer partililer eşlik etti.

Şehit annesi Hatice Kendirci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, terörle mücadele kapsamında doğu ve batı şeklinde şehitlerin ayrı statüde tutulduğunu söyledi. Kendi çocuğunun da vatanı beklerken şehit olduğunu belirten Hatice Kendirci, "Herkes şehit oluyor ama buradan geçerken bomba konuyor ve ölenlerin çocuklarına iş veriliyor, haklar tanınıyor. Bizde ise terörle mücadelede doğu batı ayrımı yapılıyor. Bir tane oğlum var, ona iş verme hakkı yok. Fakat belki bu seferki kanunda böyle bir hak tanınabilir" dedi.

Çocuğuna iş verilmediği için çok üzüldüğünü anlatan Hatice Kendirci, "Hakikaten şehidin doğusu batısı olmaz. Ben çocuğumu torpil yaparak göndermedim ki askere çocuğumu. Önce Allah'ı sonra onlara emanet ediyorum biz evlatlarımızı. Güneydoğu'da ölenler şehit de diğerleri şehit olmuyor mu? Benimde yavrum görevi başında şehit oldu. 3 ay vardı terhis olmasına. Fakat benim geride kalan tek oğluma bir türlü iş verilmedi. Ben buna çok üzülüyorum. Herhangi bir yerden geçerken bomba patlıyor ve şehit oluyor. Fakat o ailenin oğluna iş veriliyor fakat benim oğluma neden iş hakkı yok" diye konuştu.

Bunun üzerine CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "İşi de aşı da hep birlikte oluşturacağız. Bu iktidarın artık değişmesi lazım. Önümüzdeki süreç de bunu sağlayacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Anadolu yollarında 7 ayda 7 bölge çalışması kapsamında Batı Karadeniz illerini ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak Kastamonu'ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve MYK üyeleri, CHP Kastamonu İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyarette Dokuzcan, "Kastamonu bizim için çok önemli. Bu sene 10 Aralık'ta, 1919'da olduğu gibi bir kadın mitingi, kadının sesini Kastamonu'dan tekrar duyurmak, o güç birliğini tekrar yakalamak için ciddi bir çalışma içine gireceğiz" dedi.

Toplu istifa nedeniyle düşen CHP Kastamonu Kadın Kolları'nın seçimle belirlenmesi taraftarı olduklarını dile getiren Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kastamonu'da CHP Kadın Kolları'nın seçimle oluşturulmasını istiyoruz. Burada bulunan tüm kız kardeşlerimizden güç birliği oluşturmalarını istiyoruz. Hiç bir kadın kardeşimizin emeği kenara konulamaz. Dolayısıyla bu süreçte bizler omuz omuza güçlü ve etkili bir yapı oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

CHP olarak iktidara giden yolun kadınlardan geçtiği bilinciyle bu dönem çalışmalarına çok daha fazla önem verdiklerini ifade eden Dokuzcan, şuana kadar 60 ilde, 150'ye yakın ilçe, kasaba ve köylerde çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmaya başlarken üç ana amacımız vardı. Birincisi yaklaşan yerel ve genel seçimlerinin yanı sıra olası bir Cumhurbaşkanlığı ve olası referandum sürecinde etkin, verimli, güçlü bir kadın kolları yapısı oluşturmak. Kadınlar olmadan seçim olmuyor. Biz kadınlar her zaman çalışıyoruz, her zaman çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz. Şunun farkındayız, kazanmanın gücü kadınlardan geçiyor. Dolayısıyla ne kadar güçlü örgütlü ve Türkiye genelinde yaygın bir çalışma yaparsak bu başarı çok daha kolay yakalanacak. İkinci amacımız bölge ve yerel ağırlıklı çalışarak yerelde yaşanan sorunlara çözüm üretebilmek. Bunu yerelde yaşayan kadınlarımızla beraber yan yana yapmak, birlikte yapmak. Onlarla beraber sorunları tespit etmek, onlarında düşüncelerini alarak önümüzdeki süreç için kadın politikaları geliştirmektir. Üçüncüsü de yaklaşan yerel seçimlerde kadın temsil oranlarını arttırmak. Daha çok belediye başkanı kadınımız, daha çok meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı kadınlarımızın olmasını sağlamaktır" dedi.

Başarının güçlü bir örgütlenmeden geçtiğinin altını çizen Dokuzcan, "Türkiye'de yaşanan sorunların çözümünün kadın gücünden çıkacağını düşünüyoruz ve siyasette gittikçe sertleşen o dile karşıda kadın duyarlılığının ve sevginin örgütlenmesinin CHP Kadın Kollarından geleceğini biliyoruz" diye konuştu.

Kadın Erkek eşitliğinin çözüm sürecinin temel göstergesi olduğunu vurgulayan Dokuzcan, "Eşitliğinde temel göstergesidir. Adaletin de temel göstergesidir. 1 Mayıs'ta İstanbul'da barış yoktu. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hilal Dokuzcan Mehmet Salih Kastamonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title