Haberler

Şehit Annelerinin Buruk "Anneler Günü"

Terör operasyonlarında şehit düşen evlatlarının hasretini ve gururu bir arada yaşayan anneler, Anneler Günü'ne "terörün sona ermesi" dileğiyle giriyor.

SEBAHATDİN ZEYREK - Terör operasyonlarında şehit düşen evlatlarının hasretini ve gururu bir arada yaşayan anneler, Anneler Günü'ne "terörün sona ermesi" dileğiyle giriyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 25 Temmuz 1993'teki çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selim Kerim Çeri'nin Aydın'da oturan 66 yaşındaki annesi Hatice Çeri, en çok oğlunun Anneler Günü'nü kutlamasını özlüyor.

Anne Çeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Doğan Çeri'nin oğlunun şehadet haberi geldikten 6 yıl sonra kanserden öldüğünü belirtti.

Oğul ve eş hasretiyle hayatını sürdürdüğünü ifade eden Çeri, her gün gelen şehit haberlerinden çok etkilendiğini anlattı. "Artık şehit haberlerine bakmak istemiyorum" diyen Çeri, terörün en çok anneleri vurduğunu söyledi.

Artık annelerin ağlamamasını isteyen Çeri, şöyle devam etti:

"Bu şehitlerimizi, yavrularımızı vatan için büyüttük. Ama yani ne var da ortalık kötü durumda. Bir harp varsa biz de gidelim. Anne olarak feda olsun benim canım vatan, millet için. Anneler Günü'nde, bayramlarda yalnızım. Evladımı çok özlüyorum. Çocuğum bir daha gelmeyecek. Nerede göreceğim ben çocuğumu? Bu terör olaylarının bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Ne zamana kadar bu analar, hanımları ve çocukları ağlayacak. Şehit annesi olarak da gururluyum. Herkes gelir elimi öper. Neden? Şehit annesiyim diye. Gurur duyuyorum oğlumla."

- "Yaşadıklarımızı sadece biz biliyoruz"

Hakkari'de 15 Ağustos 1996'da şehit düşen Piyade Er Cemil Gider'in annesi 62 yaşındaki Hürmüz Gider ise oğlunu çok özlediğini, yaşadıkları acıyı ancak evladını kaybedenlerin anlayabileceğini ifade etti.

Şehit haberlerine çok üzüldüklerini vurgulayan Gider, "Eşim 'Şu televizyonu açma, beyin damarlarım çatlayacak' diyor. Ben de illa o al bayrağa bakmak istiyorum. 'Benim oğlum o bayrakla gitti, onunla geldi. Sen çık ben bakacağım' diyorum. Üzülüyorum. Evli olan, çocuğu olan var. Allah'ıma bu olayların bitmesi için her gün dua ediyorum. 'Şehit' denilip geçiliyor. Ama içimizde yaşadıklarımızı sadece biz biliyoruz." diye konuştu.

Adıyaman'da 35 yıl önce vatani görevini yaparken şehit olan Jandarma Er İsmail Tülü'nün annesi Hanife Tülü ise oğlunun, doğum gününden 4 gün sonra şehit düştüğünü belirterek, "Bu olaylar artık bitsin, analar yeterince üzüldü." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Anneler Günü Uludere Şırnak Aydın Politika Güncel Haberler

title