Haberler

Şehit Aktürk'ün İsimi Burdur'da Ölümsüzleşti

Tunceli’de tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün adı, Burdur’da çocukluğunun geçtiği caddeye verildi.

Tunceli'de tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adı, Burdur'da çocukluğunun geçtiği caddeye verildi.

Burdur Belediye Meclisi, Tunceli'de tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adını çocukluğunun geçtiği eski Tabakhaneler Caddesi'ne verme kararı aldı. Şehit Aktürk'ün adının verildiği caddenin açılışına, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, AK Parti Burdur İl Başkanı Ömer Bütüner, CHP Burdur İl Başkanı Ali Özdemir, şehidin annesi Aysel Aktürk, eşi Mebruke Aktürk ve çocukları katıldı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, şehitlik mertebesinin kutsal inancımıza göre en yüksek mertebe olduğunu belirtti. Şehitlerin yaşatılması, onların unutulmaması nedeniyle Belediye Meclisi'ni tebrik eden Kürklü, "Hemşehrilerimiz şehidimizi bağırlarına bastılar. Bu birlik ve dayanışma, bu birliktelik çok önemli. Birlik ve beraberliğimizi ne kadar yüksek seviyede tutarsak bu vatanın, milletin bölünmez bütünlüğü de o derece sağlam olacaktır. Onun için birlik ve beraberlik, şehitlerimizi unutmama bu noktada çok önemli. Keşke şehitlerimiz olmasa. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki yüzyıllardır şehitlerimiz oluyor. Yani, bu coğrafya hakikaten çok önemlidir. Keşke hiçbir şehidimiz olmasa ama oluyor. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"GÖNÜL İSTİYOR Kİ BU TÖREN OLMASIN, HİÇ ŞEHİT VERMEYELİM"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, "Şehitlerimizin vatanımız ve milletimiz için yaptığı fedakarlığın değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Türk halkı bu vatan uğruna şehit olan yiğitlerimizi hiçbir zaman unutmayacaktır. Toprağı vatan yapan şehitlerimizden şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün ismini yaşatmak, gelecek nesillere onların mücadelesini aktarmak için bugün buradayız. Gönül istiyor ki bu tür törenler olmasın, bu tür isimlerin hiçbir sokağa vermeyelim. Gönül istiyor ki şehitler vermeyelim. Vatanımız uğruna şehit olan evlatlarımız için ne söylesek, ne yapsak hep eksik kalacaktır. Şehidimiz Hakan Aktürk'ün ismi, çocukluğunun geçtiği bu caddede sonsuza dek yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adının verildiği caddenin açılışını protokol üyeleri şehit ailesiyle birlikte yaptı. Caddenin girişine asılan tabelanın üzerinde örtülü Türk bayrağını ise şehidin kızı Aysel Öztürk açtı. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Tunceli Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title