Haberler

Şehit Ailelerine Yardım

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, bu yıl anneler ve babalar gününde de şehit yakınlarına yardım yapılacağını bildirdi.

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, bu yıl anneler ve babalar gününde de şehit yakınlarına yardım yapılacağını bildirdi.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, kurulduğu günden bu yana herhangi bir sebeple vefat eden veya sakat kalan bütün Mehmetçiklerin ve ailelerinin güvencesi olan TSK Mehmetçik Vakfı'nın, 2017 yılına girilirken yapılan yardım miktarlarını artırdığını, anlamlı bir yardıma daha imza atmaya hazırlandıklarını belirtti.

Anneler ve babalar gününde de şehit ailelerinin unutulmayacağını ifade eden Güven, şunları kaydetti:

"Vakıf, 2017 yılı ile birlikte şehitlerin evli ise eşi ve annelerine Anneler Günü'nde, babalarına da Babalar Günü'nde, şehide olan gönül bağımızın ve şükran duygularımızın bir ifadesi olarak bir yardım ödemesi yapmayı planlıyor. Anneler Günü'nde eş ve annelere, Babalar Günü'nde babalara 500 lira olarak planlanan yardımı, vakfın kurulduğu 17 Mayıs 1982 tarihinden itibaren şehit olan bütün Mehmetçiklerin eş, anne ve babaları koşulsuz olarak alabilecektir. Bu yardımdan faydalanabilmek için sadece Mehmetçiğin şehit statüsünde olması ve şehitlik kararının ilgili makamlarca verilmiş olması gerekmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Güven Babalar Günü Politika Güncel Haberler

title