Haberler

Şehit Aileleri Foça Deniz Üssü'nde Konuk Edildi

izmir'in Foça İlçesi'nde, konuşlu Türk Deniz Kuvvetleri Amfibi Görev Grup Komutanlığı'nda görevli iken Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadele için iç güvenlik harekatlarında şehit olan 53 personelin Türkiye'nin değişik illerinden gelen aileleri Foça Deniz Üssü'nde konuk edildi.

izmir'in Foça İlçesi'nde, konuşlu Türk Deniz Kuvvetleri Amfibi Görev Grup Komutanlığı'nda görevli iken Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadele için iç güvenlik harekatlarında şehit olan 53 personelin Türkiye'nin değişik illerinden gelen aileleri Foça Deniz Üssü'nde konuk edildi. Şehitlikte yakınlarının adları yazılı temsili kabirlere çiçek bırakan aileler gözyaşlarını tutamadı.

Türk Deniz Kuvvetleri Amfibi Görev Grup Komutanlığı'nda görev yaptığı sırada şehit olan 53 personelin yakınları için Foça Deniz Üssü'nde tören düzenlendi. Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin tarafından karşılanan şehit aileleri törende duygulu anlar yaşadı. Törende konuşan Tümamiral Şirin, "Şanlı tarihimizi asil kanları ile yazarak, feragat ve fedakarlığın en büyük ünvanı ve rütbelerin en yücesi olan şehadet mertebesine erişen şehitlerimiz, bizlere en anlamlı hediyeyi, kutsal vatan toprakları üzerinde bağımsız yaşama hakkını armağan etmişlerdir. Bugün bayrağımız özgürce ve alabildiğine dalgalanıyorsa, vatan toprakları üzerinde bağımsız olarak yaşayabiliyorsak, bunu Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz" dedi.

Salondaki programın ardından Şehitler Hatıra Fidanlığı'nı ziyaret eden aileler evlatlarının ismi yazılı taşlara gözyaşlarıyla karanfiller bıraktı ve dua etti. Gemileri, Kıbrıs Barış Harekatı ve İç Güvenlik Harekat Müzelerini gezen şehit aileleri öğle yemeğini askeri personel ile birlikte yedi. Ziyaret sonrası komutanlara kendilerini unutmadıkları için teşekkür eden aileler evlatlarını yaşarken ziyaret ettikleri yerde hüzünlü de olsa andıklarını, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirtti. - Foça

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

title