Haberler

Şehit Ağabeyinin Mezarı Başından Günboyu Ayrılmıyor

Güncelleme:

Hakkari Şemdinli'de şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Kerim Keçeci'nin kardeşi Resul Keçeci, abisinin mezarından bir an olsun ayrılmıyor.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Yeniköy'de oturan 19 yaşındaki Resul Keçeci, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçen 29 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan ağabeyi 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Kerim Keçeci'nin mezarına her sabah gidip akşama kadar bekliyor. Resul Keçeci, "Benim canımdan can aldılar, kanadımı kırdılar" diyor.

ÇATIŞMADA ŞEHİT OLDU

Ev kadını 43 yaşındaki Ömür, çiftçi emeklisi 45 yaşındaki Naim Keçeci çiftinin 3 erkek çocuğundan Kerim Keçeci, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde vatani görevini yaparken girdiği sınavı kazanarak uzman onbaşı oldu. Aynı karakolda Jandarma Uzman Onbaşı olarak görev yapmaya devam eden Keçeci, geçen Ağustos ayının sonunda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Şehit Keçeci'nin cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Yeniköy Köyü'nde toprağa verildi.

HER SABAH MEZARLIĞA GİDİP AKŞAMA KADAR BEKLİYOR

Cenaze töreninde ağabeyinin fotoğrafını öpüp tabutu başında uzun süre gözyaşı döken Resul Keçeci, her sabah mezarlığa giderek akşama kadar bekliyor. Ağabeyi için dua eden Resul Keçeci, gelen ziyaretçilerin taziyelerini kabul ediyor. Resul Keçeci, akşama doğru mezarlığa gelen yakınları ile birlikte eve dönüyor. Liseyi bitiren ve üniversite sınavına giren Resul Keçeci, üniversite eğitiminden sonra askere gitmek istediğini söyledi.

"BENİM KANADIMI KIRDILAR"

Resul Keçeci, şöyle konuştu:

"Benim canımdan can aldılar, kanadımı kırdılar. Acımı içimde yaşıyorum. Asla öfkeme yenik düşmeyeceğim. Her gün geliyorum ağabeyimi yalnız bırakmıyorum, dua ediyorum. Elim kolum bağlı, dua etmekten başka çarem yok. Her ortama girdiğimde onu dilimden eksik etmeyeceğim. Onu yaşatacağım. O bizim için ölmedi. Şehitler ölmez, şehitler bizim gönlümüzde."

"OĞLUMU MEZARIN ÜZERİNDEN ZOR ALIYORUZ"

Baba Naim Keçeci de, "Oğlum Resul bizden ayrı mezarlığa gidip sürekli ağlıyor. Zor alıyoruz onu mezarın üzerinden. Vatan sağ olsun, yavrum gitti, bizi yaraladı. Canımız, ciğerimiz gitti. Dik durmaya çalışacağız" dedi.

"BENİMLE KONUŞAN KARDEŞİMİN ARKADAŞI DA ŞEHİT OLMUŞ"

Şehidin Şemdinli'de başka bir karakolda görev yapan Uzman Çavuş ağabeyi Mustafa Keçeci de, "O topraklar bizim topraklarımız. Güle oynaya gitmişler operasyona. Biz oralarda canımız, kanımız pahasına devletimizi koruyoruz. Tek düşüncemiz var; vatanımızı bölmesinler. Kardeşimin birlikte görev yaptığı arkadaşı Emre Uçar, 4 gün önce görüştüğümde; 'Biz kardeşinin kanını yerde bırakmayacağız. O bölgeleri alacağız' dedi. O kardeşimiz de bu konuşmamızdan sonra şehit olmuş. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Şemdinli Yeniköy Çaycuma Güncel Haberler

title