Haberler

Şehit Ağabeye Kız Kardeş Vefası

Polis ve askeri aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Hüseyin Arısoy, olayın yıl dönümünde kız kardeşi Kadife Arısoy ve yakınlarınca olay yerine dev pankart açılıp çelenk bırakılarak anıldı

İzmir'in Yağhaneler semtinde, polis ve askeri aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan er Hüseyin Arısoy, olayın yıl dönümünde kız kardeşi 22 yaşındaki Kadife Arısoy ve yakınlarınca olay yerine dev pankart açılıp çelenk bırakılarak anıldı.

Ağabeyinin şehit olmasının ardından memur olma hakkı elde edince tayinini isteyip İzmir'e yerleşen Kadife Arısoy, "Ağabeyimin hatıraları artık İzmir'de yaşadığı için ben ve kız kardeşim buraya geldik. İşe giderken her gün olay yerinden geçip onu yadediyorum ve onun en sevdiği, aşık olduğu şeyi yapıyorum. Onun için Kordon'a gidip denizin üzerinden güneşin batışını izliyorum" dedi.

Yağhaneler semtinde, 21 Ağustos 2008 tarihinde sabah saatlerinde meydana gelen olayda, çalıntı otomobile yerleştirilen bomba, polis midibisü ve bir askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı.

Olayda, minibüsü sollamaya çalışan askeri araç içerisindeki biri albay 3 asker ile 7 polisin de aralarında 17 kişi yaralandı. Olayın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan er Hüseyin Arısoy, 8 gün süren yaşam savışını kaybederek şehit oldu. Şehit er, memleketi Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz Beldesi'nde toprağa verildi.

22 KİŞİ YARGILANIYOR

Patlama sonrasında polisin operasyonlarında, bombalı saldırıyı olay yerinden 100 metre ileride kahvaltı yaparak gerçekleştiren B. S. 'nin de aralarında bulunduğu 22 kişi yakalandı.

8'i tutuklu 22 kişi hakkında, "terör örgütüne üye olmak, kasten adam öldürmek, kasten öldürmeye teşebbüs etmek, patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama henüz sonuçlanmadı.

KIZ KARDEŞİN ACISI

Hüseyin Arısoy'un şehit olmasının ardından, kız kardeşi Kadife Arısoy, devlet memuru olma hakkını kazanarak Nüfus Müdürlüğü'nde işe başladı. Ulukışla ilçesinde iki yıl görev yapan Kadife Arısoy, ağabeyinin şehit olduğu kentte yaşamak için İzmir'e tayinini isteyerek, geçen mayıs ayından itibaren de Karabağlar İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde görev yapmaya başladı.

Şehidin diğer kız kardeşi Fidan Arıoy (16) da yine ağabeyinin şehit olduğu kentte yaşamak için İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazanıp kente geldi.

OLAYIN YILDÖNÜMÜNDE ANMA

Hüseyin Arısoy, şehit olduğu olayın yıl dönümünde kardeşi tarafından bir kez daha anıldı. Daha önceki yıldönümünde beldede yürüyüş düzenleyen, 2010 yılının Haziran ayında ağabeyinin doğum gününde mezarının başına büstünü diktiren Kadife Arısboy, bu yıl da olay yerinde anma töreni düzenledi.

"ONUN İÇİN GÜNEŞİN BATIŞINI SEYREDİYORUM"

Olay yerine, Adana'dan gelen kuzeni Gül Arısoy ve arkadaşlarıyla çelenk bırakan Kadife Arısoy, üzerinde "Terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu, işte tam burada, vatan uğruna can veren şehit Er Hüseyin Arısoy'u, özlemle anıyoruz. Hatırası sonsuza kadar yaşatılacaktır. Arısoy Ailesi" yazılı ve şehit erin resminin bulunduğu pankart asıldı.

Patlamanın olduğu bölgede açıklama yapan Kadife Arısoy, her gün Buca'daki evinden Karabağlar'daki işyerine gidip gelirken soranlara ağabeyimin oradan geçiyorum dediğini söyleyen Kadife Arısoy, "Ağabeyim postalığını yaptığı albayı alıp döndüğü sırada başına isabet eden 13 santimlik metal parçasıyla şehit oldu.

Şehitler vuruldukları zaman değil ancak unutuldukları zaman ölürler. Onu hiç unutmayacağız, aziz hatırasını her zaman yaşatacağız. O bizlere el sallayarak gitti, 'merak etmeyin 9 ay sonra aranızdayım' dedi, ama izinden dönüşünden 25 gün sonra şehit oldu. Şehitlerin kanı yerde kalmasın. Şehitlerimiz milli değerlerimiz. Her şehit haberi aldığım da 3 yıl önceki o kara haberi aldığım zamana dönüyorum.

Teröristlerin kalvaltı yaparak olayı gerçekleştirdiğini öğrenince kinim daha da arttı. Son günlerde uçaklarla operasyon düzenliyorlar. Burada hedeflenen yapılıyorsa rahatlarım. Ben ancak akan kan durdukca, terör eylemleri bitince, tek millet tek devlet olduğumuz zaman rahatlarım" dedi.

Arısoy ayrıca, "Her İzmir'i gezdiğimde acaba buradan geçti mi, burada çay içti mi, burada hatırası var mı diye düşünüyorum. Şehit olmadan önce sık sık bizi arar ve İzmir'i çok sevrediğini, ileride buraya yerleşmek istediğini, güneşin batışını izlemeyi sevdiğini söylerdi. Ben de zaman zaman Kordon'a gidip banka oturup, onun için denizin üzerinden güneşin batışını izliyorum.

Üç yıldır 'abi' demeyi özledim. Onun hatıraları burada yaşadığı için İzmir'i tercih ettim. Niğde'den gelirken ailem, 'abine selam söyle' diyerek beni gönderiyor. Onun ve diğer şehitlerin hatıralarını sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title