Haberler

Şehir ve Düşünce'nin Yeni Sayısı Çıktı

Güncelleme:

Şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek ve kent meselelerine yaklaşırken geleneğin birikimi ile gelecek arasında sağlam bir bağ kurmak amacıyla hayata geçirilen Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nin aynı adla hayata geçirdiği Şehir ve Düşünce Dergisi'nin ikinci sayısında Şehir Hukuku konusu ele alınıyor.

Alanında uzman isimlerin ideal şehir üzerine düşüncelerinin yer aldığı Şehir ve Düşünce Dergisi'nin ikinci sayısının önsözünde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Şehrin ve şehirlinin hakları nelerdir?" sorusuna ışık tutuyor. Genel Yayın Yönetmenliği'ni Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın yaptığı derginin ikinci sayısında Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinin; Şehir – Hukuk İlişkisi, Şehirli Haklarının İhmal Edilen Yüzü, Şehrin Reddetme Hakkı, Kültürel Miras Hukuku, Belediye Merkezli Yönetişim Modeli ve İnsan Hakları Penceresinden Şehirli Hakları gibi ideal kent üzerine çeşitli görüş ve makaleleri yer alıyor.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nde gerçekleştirilen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Hasan Taşçı'nın katıldığı "Şehir Hukuku" üzerine yapılan dosya toplantısına da geniş yer verilen sayıda, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun "Şehir ve İnsan" başlığıyla, şehir ve şehirlinin hakları üzerine görüşlerine de yer veriliyor. GENAR Başkanı İhsan Aktaş'ın da doğal hukukun şehri Antakya'nın tarihi, dini, kültürel ve hukuki yapısını kaleme aldığı ikinci sayı, tamamı kuşe kâğıdına baskılı 151 sayfadan oluşuyor.

İlk sayısı Mayıs ayında yayımlanan ve 4 ayda bir okuyucuyla buluşan Şehir ve Düşünce Dergisi'nin ikinci sayısı; Esenler Belediyesi'nden, belediyenin ek hizmet binalarından, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nden, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)'nden ve kütüphanelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Türkiye Esenler Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title