Haberler

Şehir ve Alimleri Sempozyumu

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfının ortaklaşa düzenlediği "Şehir ve Alimleri Sempozyumu" sona erdi.

Başkanlığını NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu'nun yaptığı değerlendirme oturumunda Prof. Dr. Mehmet Şeker, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ ve Prof. Dr. Ramazan Altıntaş programla ilgili değerlendirmelerini katılımcılara aktardı.

8 oturumda 29 bildirinin sunulduğu sempozyumda, bilim insanları hem şehir alim ilişkisini hem de Konya'nın tarih boyunca yetiştirdiği alimleri bütün yönleriyle anlattı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sempozyumun kapanışında yaptığı konuşmada, her çalışmanın yoğun bir müktesebat ve emekle yapıldığını belirtti.

Bu tür programlardaki bilgilerin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Şeker, "Burada üniversite olarak köprü görevi görmüş oluyoruz. Her bir tebliğin değeri, kıymeti zaman içerisinde daha iyi anlaşılacaktır. Sempozyumun önümüzdeki yıllarda devamlılığı olsun, gelenekselleşsin istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Küçükdağ Caner Arabacı Mehmet Şeker Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title