Haberler

Şehir Tiyatrosu Eğitim Faaliyetlerine Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MBŞT), 3 yıldır aralıksız sürdürmüş olduğu eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, yaptığı yazılı açıklamada, uygulamalı tiyatro kurslarına, 3 yılda 7'den 77'ye 400'ü aşkın kursiyerin katıldığını belirterek, Malatya'da oyunculuk eğitimine önemli bir ilginin bulunduğunu ifade etti.

Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenledikleri kurs sonunda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildiğini aktaran Gençay, "Uygulamalı tiyatro kursiyerlerimizin birçoğu, il dışında elde etmiş oldukları başarılarla bizleri gururlandırıyor. Ağrı'dan İstanbul'a birçok ilde sanat hayatlarını devam ettiren bu genç kardeşlerimiz arasında Devlet veya Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümlerini kazanan, Devlet Tiyatrosu figürasyon kadrosuna seçilen, üniversite tiyatro toplulukları ve amatör tiyatro gruplarında yönetmen veya oyuncu olarak görev alan arkadaşlarımız da bulunuyor" ifadesini kullandı.

Gençay, 2011 yılından bugüne kadar 239 kez "sahne" diyerek ulaştığı 116 bin 795 izleyiciyle bölgesinde önemli bir rekora imza atan MBŞT'nin, hazırlamış olduğu "Hakkı Seven Aşıklar" radyo tiyatrosu ve "Sesli Masallar" eserleriyle ülke çapındaki yerel radyo istasyonları ve internet üzerinden yaklaşık 45 bin dinleyiciye eriştiğini aktardı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title