Haberler

Şehir Plancılığı ve Mimarlık Dersi

Kütahya’nın Tavşanlı Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında lise son sınıf öğrencilere yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiği kariyer günleri etkinliği tüm hızıyla devam ediyor.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında lise son sınıf öğrencilere yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiği kariyer günleri etkinliği tüm hızıyla devam ediyor.

Kariyer Günlerinin bu haftaki konuğu Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Kemal Özerdem oldu.

Belediye Başkanı Mustafa Güler öğrencilere şehir plancılığı mesleğini anlatırken, Kemal Özerdem de mimarlık mesleğine ilişkin ayrıntılı bilgiler aktardı.

Başkan Mustafa Güler, öğrencilere öncelikle tercih edeceklerin mesleğin karakterlerine uygun olup olmadığı konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ederek, "Yapacağınız meslek, sizin düşünce yapınızdan tutun da, kişiliğiniz ve davranışlarınıza kadar etkileyici bir faktör olacak. Bu nedenle meslek seçiminde yapmak istediğiniz mesleğin karakterinize uygun olup olmadığını mutlaka araştırın" dedi.

Başkan Güler'in ardından mimarlık mesleği hakkında öğrencilere bilgiler aktaran Kemal Özerdem de yurt içi ve yurtdışındaki tecrübelerini paylaşarak, "Benim sizden ricam, özellikle mimarlık mesleğini seçecekseniz kamuyu düşünmeyin. Çünkü dışarıdaki imkanlar o kadar geniş ki, ufkunuzu bu yönde açık tutun. Hedeflediğiniz bir meslek varsa, eğer onu okumak istiyorsanız bu imkanı kaliteli üniversitelerde bulamayabilirsiniz. Ancak diploma sadece sizin için belirli yerlerin kapılarını açar. Gerisi size kalmış. Mesleki anlamda kendinizi üniversitede ve devamında yüksek lisanslarla, yurt dışı mastırlarıyla donatırsanız başarılı olursunuz. Hedefinizi yüksek tutun, yabancı dil için imkanınız varsa yurt dışına gidin. Ama en önemlisi de her ne iş yaparsanız yapın, yapacağınız işi sevin. Asla emeklilik düşüneceğiniz bir mesleği girmeyin" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Belediye Başkanı Mustafa Güler, öğrencilere kitap hediye etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title