Haberler

Şehir Plancıları Odası'ndan Belediyelere Seçim Öncesi Uyarı

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi.

Şu anda belediye meclislerinde çok hareketli günler yaşandığını kaydeden Uyanık, "Seçim dönemi biterken dosyalar hızla meclislere havale ediliyor. Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor. Adeta yangından mal kaçırılıyor" dedi.

Mahalli seçimlerin yaklaşmasıyla plan ve projelerde yapılan değişikliklerin adeta yangından mal kaçırır gibi yapıldığını, turizm alanlarında emsal artışının tek meclis kararıyla yapıldığını öne süren Uyanık, "Yerel yönetimler, işlerini seçimle değişecek kadrolara bırakmadan halletmek istiyor. Nasıl hızlı davranarak dosyalarını belediye meclisine taşıdıklarını görüyoruz. Konu meclis gündeminde. Kabul edilirse her gün yoğunluğu biraz daha artan şehrimize ilave bir yük getirilecek. İnşaat alanları arttırılacak" diye konuştu.

Başköy bölgesine ilişkin plan değişikliğinden de bahseden Uyanık,"Bursa'da örneklerini ne yazık ki sık sık gördüğümüz tarım alanlarının sanayi bölgesi yapılması yeni bir örnek olarak çıkıyor karşımıza. BESOB ve KOTİYAK'ta mahkeme kararları açık iken, tarım alanlarının her geçen gün daha fazla yok olduğu raporlarla belirlenmişken, bizler "yeter artık" diye basbas bağırırken, şimdi de Başköy'de yeni bir sanayi alanı kurulmak isteniyor. Seçimlerin hemen öncesinde, meslek odalarıyla görüşülmeden bu aceleyle yapılmak isteniyor. Doğanköy'de tarım arazileri ipotek altına alınıyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Başköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title