Haberler

Şehir Hastanesi İnşaatında İşçi Krizi

Mersin’de, yapımı süren şehir hastanesi inşaatında çalışırken işten çıkarılan 70 taşeron işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Mersin'de, yapımı süren şehir hastanesi inşaatında çalışırken işten çıkarılan 70 taşeron işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Eylem sırasında işçilerle, inşaatın güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede de, 1 güvenlik görevlisi gözüne isabet eden camla yaralandı.

Merkez Toroslar ilçesinde yapımı devam eden şehir hastanesi şantiyesinde çalışan 70 işçi, işveren tarafından işten çıkarılınca eylem yaptı. İşçilerin eylemi nedeniyle hastane inşaatındaki çalışmalar kısa süreliğine durdu. İşten atılan işçiler, iki aydan bu yana şantiyede çalıştıklarını belirterek, iş verenin ne sigortalarını yatırdığını ne de diğer sosyal alacaklarını ödemediğini ileri sürdü. İşverenin sebepsiz yere, tazminat ödememek için işlerine son verdiğini iddia eden işçiler, buna rağmen alacaklarını da alamadıklarını belirtti. İşçiler, yaklaşık 300 bin lira alacakları olduğunu ifade ettiler. İşçilerden bazıları da şantiyedeki çalışma ortamından dert yandı. Barınma ve diğer ihtiyaçlarının giderildiği yerlerin de sağlıksız olduğunu ifade eden işçiler, bu konuda düzenleme yapılmasını istedi.

ARBEDE YAŞANDI

İşçilerin eylemine şantiyede çalışan diğer işçiler de destek verince, çalışmalar bir süreliğine durdu. Bu arada şantiye alanına giren eylemci işçilerle inşaatın güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında bir güvenlik görevlisi kulübeye girerek kendini korumaya çalıştı. İşçiler bu kez güvenlik görevlisinin sığındığı kulübeyi tekmeleyip taş attı. Atılan taşla kırılan camlardan birinin gözüne isabet etmesi sonucu yaralanan güvenlik görevlisi, hastaneye kaldırıldı. Olaylar, çevik kuvvet polisinin olay yerine gelmesiyle sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toroslar Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

huseyin cicekmobilWeb@haberler.com:

Tayyip beyin oyunlari allah belsnizi versin satilmis polisle.firma sahibi iki kurus pAra koydu ceplerine parayi gorunce olisler biber gaziyla mudahale ettiler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title