Haberler

Şehidin İsmi Okulunda Yaşatılacak

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın ismi Kabataş ilçesinde öğretim gördüğü okula verildi.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın ismi Kabataş ilçesinde öğretim gördüğü okula verildi.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın oğlu Harun Berkay, eşi Neşe, babası Cemal Maytalman ve kayınpederi Şenel Pürçek, ismi Beylerli İlk ve Ortaokulu iken "Şehit Harun Maytalman İlk ve Ortaokulu" olarak değiştirilen okulu ziyaret etti.

Baba Maytalman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 5 yıl boyunca Beylerli İlkokulu'nda eğitim gördüğünü belirterek okulunun isminin değiştirilmesinden mutlu olduğunu dile getirdi.

Okulunun bir süre önce yıkıldığına ve yerine yenisinin yapıldığına işaret eden Baba Maytalman, "Şimdi oğlumun isminin bu okulda yaşayacak olması beni çok mutlu etti. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, devlet büyüklerine teşekkür ediyorum."

Şehit eşiyle her zaman gurur duyduğunu aktaran Neşe Maytalman, şöyle konuştu:

"Babasının ismini taşıyan Harun Berkay'ımı eğer Beylerli Mahallesi'nde yaşarsam Şehit Harun Maytalman İlk ve Ortaokulu'nda okutacağım. Babasının okuduğu ve ismini taşıdığı okulda oğlumu okutmak bana gurur verir. Alınan bu karara çok sevindik. Şehidimin ismini daha farklı yerlerde de görmek isterim."

Şehidin kayınpederi Şenel Pürçek ise devletin her zaman kendilerine ilgi ve alaka gösterdiğini söyledi. Şehit babası olduğu için gururlu olduğunu belirten Pürçek, kızı ve torununa ömrü yettiği sürece sahip çıkacağına aktardı.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş da şehit ve yakınlarının her zaman baş tacı olduğuna dikkati çekerek Beylerli İlk ve Ortaokulu'nun ismini Şehit Harun Maytalman İlk ve Ortaokulu olarak değiştirdiklerini belirtti.

Aldıkları bu karardan dolayı gururlu olduklarını vurgulayan Karataş, şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar bu ülkenin ölümsüz kahramanları. Bizler onları hiçbir zaman unutmayacağız ve isimlerinin hafızalarda kalması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Allah şehidimize rahmet eylesin, yakınlarına ise sabır versin."

Kaynak: AA / Güncel

Beylerli Kabataş Şırnak PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title