Haberler

Şehidin İsmi Çocukluğunun Geçtiği Caddeye Verildi

Siirt-Pervari karayolunda, bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen uzman çavuş Hakan Aktürk'ün isminin çocukluğunun geçtiği caddeye verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Siirt- Pervari karayolunda, bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen uzman çavuş Hakan Aktürk'ün isminin çocukluğunun geçtiği caddeye verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur Belediyesi Meclisi eylül ayı toplantısında, şehit jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk'ün adının, Özgür Mahallesi'nde bulunan caddeye verilmesinin kararlaştırılması dolayısıyla tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Hasan Kürklü, şehitlik mertebesinin kutsal inançlarına göre en yüksek mertebe olduğunu söyledi.

Burada rahat ve huzur içerisinde arife gününü yaşıyorlarsa bunun aziz şehitlerin sayesinde olduğunu anlatan Kürklü, "Bu, vatanı milleti uğruna gözünü kırpmadan, tereddüt etmeden canını veren şehitlerimizin sayesindedir. Biz birliğimizi beraberliğimizi ne kadar yüksek seviyede tutarsak, bu vatanın bölünmez bütünlüğü de o derece sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

"Maalesef öğle bir coğrafyada yaşıyoruz ki yüzyıllardır şehitlerimiz oluyor, keşke hiç bir şehidimiz olmasa" diyen Kürklü, "Ama bu sonuçta kaçınılmaz bir şey. Bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şunu herkes çok iyi bilsin ki birliğimizi, bütünlüğümüzü teröre kurban vermeyeceğiz. Birliğimizi bütünlüğümüzü bozdurmayacağız. Ülkemizi böldürmeyeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Ercengiz

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise Türk milletinin gönlünde daimi yerini alan şehitlerin, ülkenin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşanması, milli çıkarların savunulması ve vatana hizmet etmek için canlarını feda ettiklerini kaydetti.

Üzerinde bağımsız olarak yaşanılan vatanı, gönüllerinde yaşayan aziz şehitlere borçlu olduklarını anlatan Ercengiz, "Onların, vatanımız ve milletimiz için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Türk halkı bu vatan uğruna şehit olan yiğitlerimizi hiçbir zaman unutmayacaktır" diye konuştu.

Şehidin ismini yaşatmak, gelecek nesillere mücadelesini aktarmak istediklerini belirten Ercengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gönül istiyor ki bu tür törenler olmasın. Gönül istiyor ki bu tür isimleri hiçbir sokağa vermeyelim. Gönül istiyor ki şehitler vermeyelim. Vatanımız uğruna şehit olan evlatlarımız için ne söylesek, ne yapsak hep eksik kalacaktır. Şehidimizin ismi, çocukluğunun geçtiği bu caddede sonsuza dek yaşatacağız. Bölünmez bütünlüğümüz için gözlerini bile kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum"

Ardından caddeye "Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk Caddesi" tabelası konuldu.

Törene şehidin annesi Aysel, eşi  Meftune, çocukları Aysel ve Ahmet Aktürk, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Burdur Miletvekili Mehmet Göker ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Orkun Ercengiz Pervari Siirt Yerel Haberler

title