Haberler

Şehidin İsmi Caddede Yaşatılacak

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda şehit düşen özel harekat polisi Osman Yurt'un ismi, ailesinin ikamet ettiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki caddeye verildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda şehit düşen özel harekat polisi Osman Yurt'un ismi, ailesinin ikamet ettiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki caddeye verildi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehidin eşi Rabia Yurt ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehit Yurt'un isminin caddeye verilmesinde emeği geçen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin peygamberlikten sonra gelen en yüksek makam olduğu belirterek, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını vurguladı.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte herkesin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"İsmini vermek istemeyen bir iş adamımız, küçük zarflara belirli miktarlarda para koymuş ve bize getirdi. 'Bunları 23 gündür gece gündüz çalışan fedakar belediye personelimize verin' dedi. İsminin de duyulmasını istemedi. 'Bu arkadaşlarımızın tespitini yapalım, eksik kalan olursa onları da yine ben vereceğim' dedi. Gerçekten çok enteresan bir milletimiz var. Kimisi canıyla, kimisi malıyla, kimisi de emeğini ortaya koyarak fedakarlık yapıyor. Bu millet nasıl anlatılır, nasıl tarif edilir bilemiyorum. Atalarımızın asil kanları damarlarımızda hala dolaşıyor. Annelerimizin bize emzirdiği süt gerçekten helalmiş. O yüzden yetişen nesil, bugün bu duruşu sergiledi."

Şehit polisin eşi Rabia Yurt da duyarlı davranışından dolayı Aydın'a teşekkür etti.

Eşinin isminin caddede yaşatılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yurt, "Eşimin ismini bir caddede, sokakta görmek bizim için onur verici bir durum. Bizler aradan onca yıl geçmesine rağmen Çanakkale şehitlerimizi her zaman anıyoruz, inşallah bizim şehidimiz de benim eşim de yıllar sonra minnetle anılacak. İsminin bir caddeye verilmesi, müzede eşyalarının bulunması yıllar sonra da dua almasına vesile olacak. Bizi çok mutlu ettiniz, ilginiz için çok teşekkür ederim. Devletimizi hep arkamızda hissettik." dedi.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal da son dönemde yaşanan kanlı darbe girişimine karşı milletin gösterdiği birlik ve beraberliğin önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Sivas Cizre Politika Güncel Haberler

title