Haberler

Şehide Ağlatan Veda

Güncelleme:

Mardin'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Gürsel Erdoğan, memleketi Çorum'un Alaca ilçesinde toprağa verildi.

Mardin’den dün akşam saatlerinde karayoluyla getirilen şehit Jandarma Komando Er Gürsel Erdoğan’ın cenazesi öğle saatlerinde Alaca Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yıldızhan Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehit Erdoğan’ın askeri törenin yapılacağı Cumhuriyet meydanına götürüldü.

ACILI ANNENİN FERYATLARI YÜREK DAĞLADI

Cenaze töreni öncesi oğlunun tabutu başında gözyaşı döken anne Gülseren Erdoğan’ın feryatları yürekleri dağladı. Oğlu’nun al bayrağa sarılı tabutuna sarılarak ağlayan anne Erdoğan, “Yavrum boylarım yetişmiyor tabutuna yavrum. Yavrum ben sana kurban olurum yavrum. Civan gibi delikanlı idin yavrum. Fidanımı kopardılar yavrum. Duy sesimi yavrum. Yavrum duy sesimi yavrum nerdesin. Kahraman deyip boynuma sarıldın yavrum. Sen küçüksün ölemezsin yavrum. Kefen bile giyemezsin yavrum. Yavrum dağlar aşıp geldin niye boynuma sarılmıyorsun yavrum. Ne oldu yavrum ne oldu sana kalk ben geldim uyansana. Dağlar aşıp sana geldim. Kalk boynuma sarılsana. Yavrum fidanımdın. 22 senedir yeşerttiğim fidanımdır. Yavrum nasıl koydular seni tabuta. Civan boylu selvi boylu yavrum. Yavrum beni de al yanına yavrum. Yavrum gözlerini açıp öpeydim koklayaydım yavrum. Kuzum diyerek severdim seni yavrum. Yavrum kuzuların ömrü kısa olurmuş. 22 senedir ben sana gözüm gibi bakıyordum. Yavrum çok seviyordu askerliği. Komutanlar yavrumu verin bana. Yavrum daha uzman çavuş olacaktın. Niye yalan söyledin yavrum. Annem seni kurtaracağım diyordun.” diye feryat etti.

OĞLUNUN ACISINA DAYANAMAYAN BABA HASTANEYE KALDIRILDI

Cenazenin tören alanına getirildikten sonra oğlunun acısına daha fazla dayanamayan baba Yüksel Erdoğan hastaneye kaldırıldı. Burada müdahale edilen baba Erdoğan, daha sonra cenaze törenine katıldı. Şehidin kız kardeşi Merve Erdoğan ise ağabeyinin tabu başında fenalaştı. Küçük kız yakınları tarafından tören alanın dışına çıkarıldı.

Şehit Jandarma Komando Er Gürsel Erdoğan için düzenlenen cenaze törenine CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Vali Yardımcısı Osman Ebiloğlu, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet esat Eyvaz, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, sivil toplum ve siyasi partilerin kuruluşlarının kuruluşlarının temsilcileri, şehit askerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan’ın cenazesi öğle namazına müteakip İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Erdoğan Mardin Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title