Haberler

Şefler İçin Eşsiz Bir Buluşma: Bocuse D' Or Battle

Güncelleme:

Yarışmanın birincisi Erol Varlık ocak ayında Lyon'da gerçekleştirilecek dünyanın en büyük aşçılık yarışması olan Bocuse d'Or'a izleyici olarak katılma şansı kazandı.

28 Kasım günü gerçekleştirilen Bocuse d'Or Battle büyük prömiyerinin birincisi The Marmara kısım şefi Erol Varlık oldu. Yarışmada dünyanın en yetenekli aşçıları fikir alışverişinde bulunarak ve birbirlerinin yaratıcılıklarını teşvik ederek tipik bir Türk yemeğini yeniden icat ettiler.

Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş Yöresel Lezzetleri Sirha'da sergileniyor

Türkiye'de en eski ve devlet kuruluşu olmayan gastronomi derneği konumundaki Mutfak Dostları Derneği ile uzun süredir Anadolu'da ortaya çıkmış nadir tatları araştırmakta olan Metro Toptancı Market, Sirha İstanbul 2014 kapsamında, bu ülkede daha önce kimsenin girişmediği Anadolu'nun Lezzet Envanteri adlı bir gastronomi ve kültür etkinliği düzenlemek için birlikte çalıştılar. 3 gün boyunca Türkiye coğrafi markasını taşıma belgesi bulunan gastronomi ürünlerinin yanı sıra bu listede yer alma potansiyeli bulunan ve birçoğu unutulmaya yüz tutmuş diğer bazı ürünleri sergilediler. Oldukça ilgi çeken bu alanda fuar ziyaretçileri unutuluş lezzetleri tatma fırsatı yakaladı.

Fuarın bu bölümünde, Kuntra Üzümü, Karalahna Üzümü, Foça Karası Üzümü, Çavuş Üzümü, Hırsız Çalmaz Kavunu, Divle Obruk Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, İzmir Tulumu, Kargı Tulumu, Kars Eski Kaşarı, Türkmen Saçak Peyniri, Van Otlu Peyniri, Kastamonu Pastırması, Çamlıhemşin Karakovan Balı, Yanık Yoğurt, Bileki Ekmeği, Erkence Sızman Zeytinyağı, Hurma Zeytin, Peksimet, Sakızlı Tarhana, Bastırık, Çam Sakızı, Kuru Kaymak, Pancar Pekmezi, Tunceli Sarımsağı ve Türk Çayı gibi Anadolu'ya has ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Ekmek ustaları görsel bir şölen yaşattı

Fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli yarışması Fırıncılık Dünya Şampiyonası'na katılacak Türkiye Fırıncılar Milli Takımı'nı belirleyen son final yarışması Sirha İstanbul'da düzenlendi. İstanbul ve Ankara'daki ön elemelerin ardından 'Baget ve dünya ekmekleri' kategorisi finalinde yarışacak ekmek ustaları Sirha İstanbul'da profesyonellere adeta görsel bir şölen yaşattı.

'Baget ve Dünya Ekmekleri', 'Viennese Hamur işleri ve Gastronomik Ekmekler' ve 'Sanatsal Parça' kategorilerinden oluşan yarışmanın 'Baget ve Dünya Ekmekleri' final yarışmasında, Türkiye Fırıncılar Milli Takımı ile fırıncılık profesyonellerine birçok farklı ülkeden dünya fırıncıları bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Marmara Lyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title