Haberler

Şefkat Gemisi Yemen halkı için yola çıktı

Güncelleme:

Yemen halkına yardım etmek amacıyla AFAD tarafından organize edilen "Şefkat Gemisi" Mersin'den yola çıktı.


Kızılay ve içlerinde Yeryüzü Doktorları, Dost Eli Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da bulunduğu birçok STK'nın ilaç ve gıda yardımlarını Yemen'e ulaştıracak "Şefkat Gemisi" Mersin Limanı'ndan ayrıldı. Geminin 2 hafta sonra Aden Limanı'na ulaşması bekleniyor.

Gemiye Kızılay ve içlerinde Yeryüzü Doktorları, Dost Eli Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da bulunduğu birçok STK'nın yardımları yüklendi.

Türkiyeli STK'ların İDSB koordinatörlüğünde birlikte doldurduğu Şefkat Gemisi'nde yaklaşık 900 tonluk bir alanı STK'ların yardımları oluşturuyor. Yeryüzü Doktorları, Yemen halkının yaralarını sarmak ilaç yardımı gönderdi.

Kızılay ve Yeryüzü Doktorları ilaç yardımında bulunurken, diğer yardım kuruluşları ise un, şeker vb. gıda maddeleri gönderdi. Mersin'den hareket eden geminin 2 hafta sonra Aden Limanı'na ulaşması planlanıyor. Aden Valiliği tarafından karşılanacak olan Şefkat Gemisi'ndeki yardımlar, Yemen Kızılayı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kızılay Mersin Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title