Haberler

Seferihisar Suluboya Festivali

Seferihisar'da 2'incisi düzenlenen Akdeniz Suluboya Festivali'nde en çok ilgiyi taktığı gaz maskesi ile Atatürk portresi yapan İsmail Eroğlu çekti.

Seferihisar'da 2'incisi düzenlenen Akdeniz Suluboya Festivali'nde en çok ilgiyi taktığı gaz maskesi ile Atatürk portresi yapan İsmail Eroğlu çekti.

Seferihisar Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği (International Watercolor Society) tarafından düzenlenen Suluboya Festivali tamamlandı. Festivalin bu yılki amacı günümüzde bölgemizde ve tüm dünyada en hassas konu olan barışın sağlanmasına, dünyadaki tüm milletlerin insanlığın ortak dili olan sanat yoluyla bir araya getirilmesi olarak açıklandı. Seferihisar Sığacık'ta 550 sanatçının binin üzerinde eseriyle katıldığı festivali binlerce kişi ziyaret etti.

Bu yıl Çin, Tayvan, Singapur,

Amerika, Rusya, Pakistan, İran, Belçika, İspanya, Hindistan ve Türkiye'nin birçok ilinden gelen suluboya resim sanatçıları, suluboya eserlerini sergilediler. Festivalde, en çok ilgiyi ağzında gaz maskesi ile Atatürk resmi yapan ressam İsmail Eroğlu çekti. Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 3. sınıf öğrencisi İsmail Eroğlu, "Bulunduğumuz durum malum. Ankara'da da eylemlerin içerisindeyiz. Bir yanım orada kaldığı için burada da eyleme destek vermek için gaz maskesi takıyorum" dedi.

Festivalin ilk gecesi İzmir Pop Orkestrası'nın şenliğe katılan sanatçılar ve ziyaretçiler için verdiği konser ile son gün Nazım Hikmet Ran'ı anma gecesinde düzenlendi. Gala gecesinde Akarca Teos Ormancı Tatil Köyün'de düzenlenen yemekte Pakistan'dan gelen sanatçılar Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden'e, Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, Suluboya Derneği Başkanı Can Berktaş ve yardımcısı Canip Taşkıran'a Pakistan'da bin 800 yıldan beri kullanılan Pakistan keteninden yapılan Paşmina hediye etti.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, akşam yemeğini Pakistan Sufi inanışına göre bronz bir zil çalarak başlattı. Soyer, aynı hafta sonu içerisinde iki büyük uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Hem Cittaslow Genel Kurulu, hem de Suluboya Festivali'ni yapmayı başardık. Bu dünya vatandaşlığı hedefimiz doğrultusunda, dünyayla bütünleşmiş bir Seferihisar için attığımız güzel adımlar. Suluboya Festivali'nde birbirinden değerli sanatçılar buradaydı. Hepsini hayranlıkla izledim. Tarihte ilk sanatçılar birliğinin kurulduğu Teos topraklarında, sanat ateşini tekrar yakmak hem çok güzel hem de Teos için iade-i itibar oluyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İsmail Eroğlu Seferihisar Pakistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title