Haberler

Seferihisar'dan Samos'a Gemi Seferleri

İzmir'in Seferihisar ilçesi ile Samos adası arasında 1 Temmuz'da başlayacak gemi seferleri 3 gün ücretsiz yapılacak.

Seferihisar Belediyesi, Tursem Turizm, Teos Marina ve Samos'lu iş adamları işbirliğiyle Sığacık-Karlovassi seferleri 1 Temmuz'da başlayacak.

Tursem Turizme ait 49 metrelik 3 katlı 400 kişi kapasiteli Dedetaş isimli feribotla gerçekleştirilecek seferler 5-6-7 Temmuz tarihlerindeki Ramazan Bayramı boyunca hergün, sonrasında ise salı günleri hariç haftanın 6 günü gerçekleştirilecek.

Tanıtım kampanyası kapsamında 1-2-3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek ilk turlar, sabah gidiş akşam dönüş şeklinde ücretsiz olacak.

4 Temmuz'dan itibaren ise turlar, vergiler dahil gidiş¸-dönüş¸ 29 avro olacak.

1 gece konaklamalı paket 55 avro, 2 gece 75 avro, 3 gece 85 avro, 4 gece 95 avrodan satılacak.

Türk vatandaşlarına adada yüzde 20 indirim

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu resmi web sitesinden yapılan açıklamada ise Türkiye'nin 2016 yılı için "Şeref Ülkesi" seçildiği ve sayısı binlerce olan iş yerlerinde Türk vatandaşlarına yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtildi.

Konsolosluktan yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Yunanistan Cumhuriyeti, Dışişleri Bakanlığının inisiyatifiyle, "Şeref Ülkesi" geleneğinin hayata geçeceği bu ilk yılda, Türkiye, dört "Şeref Ülkesi"nden birisi olarak açıklanmış bulunmaktadır.

Bu kapsamda ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Yunanistan Ticaret ve Girişimcilik Odaları Birliğiyle anlaşmasının akabinde, Yunanistan'ı ziyaret edecek olan Türk vatandaşları, turizm döneminde yapacakları alış-verişlerde, ilgili işareti taşıyan her mağazada, belirlenmiş fiyatlar üzerinden, yüzde 20 indirim avantajına sahip olacaklardır.Bu yeni gelenekle ilgili olan mağazaların sayısı binlerceyi bulmakta, tüm Yunanistan'ın onlarca turistik destinasyonunda yer almaktadırlar.

Türkiye'nin 2016 yılında dört "Şeref Ülkesi"nden biri olarak seçilmesi, Yunanistan'ın, iki ülkenin zaten yüksek seviyeli ilişkilerinin, daha da ileriye götürülmesi ve güçlenmesi arzusunun pratikte ifadesidir."

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Yunan adalarından 4 milyonluk İzmir'e ulaşmanın en kestirme yolunun bu hat olacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Seferihisar Yunanistan Türkiye İzmir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title