Haberler

Seferihisar'da Kuyumcu Soyanlar Yakalandı

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde mobilya atölyeleri bulunan ve işlerinin kötü gitmesi üzerine, Seferihisar İlçesi'ndeki kuyumcu soyan 3 kişi jandarma tarafından yakalandı.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde mobilya atölyeleri bulunan ve işlerinin kötü gitmesi üzerine, Seferihisar İlçesi'ndeki kuyumcu soyan 3 kişi jandarma tarafından yakalandı. Olayda tek kurşunla hayatını kaybeden 35 yaşındaki Akın Gelmez ise gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olay, Seferihisar İlçesi Mersinalanı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki kuyumcuda geçen pazar akşamı meydana geldi. Kuyumcuya gelen iki kişi, ellerindeki torbayı uzatıp işyeri sahibi Akın Gelmez'den altınları doldurmasını istedi. Bu sırada, şüphelilerden biri Gelmez'in kendilerine, tezgahın altındaki tabancayla ateş edeceğini düşünerek, ona iki el ateş etti. Vücuduna isabet eden tek kurşunla kanlar içinde kalan Gelmez yere yığılırken, iki soyguncu aldıkları 18 bin lira değerinde 200 gram altınla hızla dışarı çıkıp olay yerinden uzaklaştı.

Silah sesini duyup kuyumcuya gelen çevredekiler, Akın Gelmez'i kanlar içinde buldu. Çağrılan ambulansla Seferihisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gelmez, yaşamını yitirdi.

KAÇTIKLARI ARAÇ TESPİT EDİLDİ

İşyeri ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen jandarma, şüphelilerin bir otomobille kaçtıklarını tespit etti. Aracın plakası bölgedeki diğer ekiplerle paylaşıldı ve yollarda uygulama noktaları oluşturuldu. Menderes İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde durdurulan otomobildeki M.Ş.A. ile C.A.'nın olaya karıştıkları saptandı. Gözaltına alınan iki şüpheliyle birlikte hareket eden üçüncü kişinin ise hırsızlık suçundan kaydı bulunan M.D. olduğu tespit edildi. Şüphelilerin cep telefonların M.D.'ye kısa mesaj gönderen jandarma, arkadaşlarının yakalandığından habersiz olan bu kişinin de yerini belirleyip yakaladı.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, olayda kullanılan tabanca ile gasp edilen altınlar Orhanlı Mahallesi ile Yeniköy Mahallesi arasındaki ormanlık alanda bulundu.

Olayla ilgili sorgulanan şüpheliler M.Ş.A. ile C.A.'nın ortak mobilya atölyelerinin bulunduğu ve işleri kötüye gidince borçlarını ödeyemedikleri için böyle bir soygun planladıkları ortaya çıktı. Şüpheliler, sorgularının ardında adliyeye sevk edildi.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Akın Gelmez'in cenazesi ailesine teslim edildi.

Çevresinde sevilen bir kişi olan Akın Gelmez. bugün Ürkmez Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından, Ürkmez Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seferihisar Karabağlar Yeniköy İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title