Haberler

Seferihisar'da 5 Yıldızlı Hayvan Barınağı Açıldı

İzmir'in 'Sakin şehir' unvanlı Seferihisar İlçesi'nde 20 dönüm arazi üzerine, sokak hayvanlarının tüm bakımlarının yapıldığı Prof.Dr. İsmet Sungurbey barınağı açıldı.

İzmir'in 'Sakin şehir' unvanlı Seferihisar İlçesi'nde 20 dönüm arazi üzerine, sokak hayvanlarının tüm bakımlarının yapıldığı Prof.Dr. İsmet Sungurbey barınağı açıldı. Kampanyaya başından itibaren destek veren sanatçı Tarkan'ın da mesajının okunduğu törende Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Mevcut barınak bizim için yüz karası, utanç vasıtasıydı. O utançla birlikte yaşadık. Buranın açılışını yaptık, o utanç yerini de yine bugün yıkıyoruz" dedi.

Seferihisar İlçesi'nde, Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in öncülüğünde, modern hayvan barınağı yapılması için çalışma başlatıldı. 'Mutlu Yuva Seferberliği' adıyla kampanyaya dönüştürülen proje çalışmasına, aralarında sanatçı Tarkan'ın da bulunduğu birçok kişiden destek geldi. Tarkan, kampanyaya destek vermek için kısa film çekti. Geçen yıl 20 dönümlük arazi üzerinde yapımına başlanan barınak, bugün törenle açıldı. Barınağın açılış töreni için toplanan hayvanseveri, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Belediye başkanı Tunç Soyer, CHP milletvekili Musa Çam da yalnız bırakmadı. Törende müzik grubu, mini konser verdi.

"UTANÇ YERİNİ YIKIYORUZ"

Hayvan hakları mücadelesinin Türkiye'deki öncülerinden Prof. Dr. İsmet Sungurbey'in adının verildiği barınağın açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski barınağın kendileri içini utanç olduğunu söyledi. Tarkan'ın açılış mesajını da okuyan Tarkan'dan Soyer, "İyi ki çocuklarımız bizimle birlikte hayvan dostlarımıza bakma imkanını veriyor. Çok uzun yıllardır hayalini kurduğumuz projeyi hayata geçirdik. Mevcut barınak bizim için bir yüz karısı utanç vasıtasıydı. O utançla birlikte yaşadık. Ama burayı yapmanın hayaliyle yaşadık. Buranın açılışını yaptık ama utanç yerini de yine bugün yıkıyor ve o utançtan kurtuluyoruz. Bu tür yuvalar, çağımızda en çok kaybettiğiz vicdanımızı hepimize hatırlatsın. Yalnız Seferihisar'a İzmir'e değil, tüm Türkiye'deki herkese bu vicdanı hatırlatsın. Bu barınağı el birliğiyle yaşatalım" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Tunç Soyer, Kaymakam Resul Çelik ve CHP Milletvekili Musa Çam'la birlikte, sahip olduğu üç evin önce kira gelirini öldükten sonra da tamamını barınak için bağışlayan Gülsen Wilhem Wasner'e plaket verdi. Wasner de teşekkür konuşmasında, çok sayıda kedi ve köpek beslediğini, onlarla uyuduğunu büyük mutluluk yaşadığını anlattı. Konuşmaların ardından barınağın kurdelesi kesildi.

"BENİ MERAK ETME" YAZILI TİŞÖRT GİYDİ

Beraberindekilerle hem barınağı gezip hem de bilgi veren Tunç Soyer'in üzerinde, 'Beni merak etme' yazılı tişört dikkat çekti. Soyer, barınakta kalan ve boynunda papyonu olan biri yavru köpeği de kucağına alıp sevdi. Türkiye'ye örnek olacak barınak içinde, yaralı ve cerrahi müdahaleye muhtaç hayvanlar için bir de mini hastane oluşturuldu. 200 hayvan kapasiteli olan ve şu anda bakımı yapılan 150 köpeğin, tüm ihtiyaçlarının giderildiği açıklandı. Barınakta ayrıca, sert mizaçlı köpekler, yavrular ve hastalar için de ayrılmış özel alanların bulunduğu ifade edildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet Sungurbey Seferihisar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title