Haberler

Seferihisar Belediyesinin "Otel" Satışına Tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Seferihisar Belediyesinin 5 Nisan'da satacağını ilan ettiği Sağacık Mahallesi Akkum mevkisindeki içinde otel bulunan taşınmaza ilişkin "Seferihisar'dan önceleri mis gibi mandalinasının aroması gibi kokular geliyordu.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Seferihisar Belediyesinin 5 Nisan'da satacağını ilan ettiği Sağacık Mahallesi Akkum mevkisindeki içinde otel bulunan taşınmaza ilişkin "Seferihisar'dan önceleri mis gibi mandalinasının aroması gibi kokular geliyordu. Sonra bir baktık ki bu mis kokuların yerini pis kokular aldı. Seferihisar 'sakin şehir' olarak değil satılan şehir olarak anılmaya başlandı." dedi.

Kocabıyık, Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, Seferihisar Belediyesinin belediyeye ait taşınmazların satışına tepki gösterdi.

Başkan Soyer'i önceleri yaptığı turizm çalışmaları nedeniyle çok güzel andıklarını belirten Kocabıyık, "Seferihisar'ı sakin şehirler kapsamına sokmuş, turizm için adımlar atmış diyorduk. Seferihisar'dan önceleri mis gibi mandalinasındaki aroması gibi kokular geliyordu. Sonra bir baktık ki bu mis kokuların yerini pis kokular aldı. Seferihisar 'sakin şehir' olarak değil satılan şehir olarak anılmaya başlandı." dedi.

"Ankara'ya pis kokular geliyor"

Belediyenin kendine ait gayrikmenkulleri başka alanda kullanılacaksa belki satılabileceğini dile getiren Kocabıyık, şunları söyledi:

"Ama borç kapamak için siz bunları satarsanız ve geriye ihtiyaç akçesi bırakmazsanız bu ilçenin gelişmesine engel olur, çocuklarımızın da geleceğini elinden almış olursunuz. Bakıyoruz satılan yerlerin yerine daha verimli bir yere kanalize edilmiyor. Komik fiyatlara satılıyor. Ankara'ya artık pis kokular geliyor. Artık Seferihisar bu usulsüz satışlarla gündeme geliyor. İçindeki kiracısının son 14-15 yılı kalmışken satılması soru işaretleri doğuruyor. Seferihisar halkı olarak buna duyarsız kalmayın. Artık Seferihisar mandalinası ile denizleri, kumsalları ile değil, ne yazık ki yolsuzlukları ile anılacak korkarım. Neden Seferihisar Belediye Başkanı alelacele satıyor? Ortada bir yağma var, talan var. Seferihisar halkı buna tepkisini göstersin ama bilin ki yarın öbür gün bir İçişleri Bakanlığı müfettişi gelir bunun da gereğini yapar."

"En az fiyatı 68 milyon"

Toplantıda, 5 Nisan'da satılacağı ilan edilen içinde otel bulunan 68 dönümlük alana ilişkin bilgiler veren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, söz konusu taşınmazın gerçek fiyatının çok altında satışa sunulduğunu savundu.

Belediye Başkanı "Tunç Soyer'in içinde kendi kiracısı olan belediyeye ait oteli insanlar referandum sürecine girmişken, ülke meselesini konuşurken acele ile haraç mezat satmaya çalıştığını" söyleyen Nişan, şu iddialarda bulundu:

"Biz çok kurnazca bir tüccar mantığı olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar belediyenin borçları bahane edilerek yaklaşık 150 milyonluk yer satan Belediye Başkanı Tunç Soyer sanırsınız ki borçları kapattı. Ama tam tersi borçlar büyüdü ve yeni yer satışları gündeme geldi. Seferihisar Belediyesine biz Hükümetimizin yapılandırmalarından yararlanma tavsiyesinde de bulunduk. Ama maalesef Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer belediyeye ait gayrimenkulleri satmaya devam ediyor. Şimdi de son noktayı koyuyor. Kendi kiracısı olduğu oteli 5 Nisan günü satıyor. Hem de 68 dönümlük arazi için belirlenen fiyat 14 milyon. Denize sıfır bir koy ve bu bölgede şu an dönüm bazı metrekare fiyatları bin ila 2 bin Türk lirası. En az fiyatı 68 milyon olması gereken bir alan. Bu nasıl bir mantık, bu nasıl bir satış. Muhteşem bir doğa, deniz ve değeri çok yüksek bir koyu maalesef yok parasına satmaktadır. Bundaki amaç nedir?"

Toplantıda söz alan Seferihisar Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis üyesi Mehmet Şenel de satışın yanlış olduğunu belirterek, "Bu yer 1990'da Tunç Soyer'in babasına kiralanmış, 27 yıl işletmiş geriye 14 yıl kalmış. Bu ihaleyi 16 Nisan'dan evvel alelacele satıyor. Çünkü daha sonra satamaz. Bu şahıs burayı 27 sene kullanmış. Yani 3'te 2'sini kullanmış, para kazanmış. Peki bu üst hakkın çoğunu kullanmış bu üst hakkın belediyenin olmasını istiyorum." dedi.

Toplantının ardından Kocabıyık ve beraberindekiler satılacak alanda incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Kocabıyık Seferihisar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title