Haberler

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, BM Kalkınma İşbirliği Forumu'nda

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma İşbirliği Forumu'nda konuşma yaptığı bildirildi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma İşbirliği Forumu'nda konuşma yaptığı bildirildi.

BM'nin ABD'nin New York kentindeki genel merkezinde 10-11 Temmuz'da düzenlenen foruma, "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Şampiyonu" unvanıyla katılan Soyer, yazılı açıklamasında, hem Seferihisar hem Türkiye adına onur duyarak foruma katıldığını belirtti.

Konuşmasında yerel yönetimlerin başarılı olmalarının, Türkiye, bölge ve bütün dünyanın daha iyi yaşanacak yer haline gelmesine yol açacağını, bu alanda sadece ulusal değil, sınır ötesi işbirliklerinin de geliştirilmesi gerektiği mesajını verdiğini ifade eden Soyer, şunları kaydetti:

"Toplantıda, 2015 yılına kadar yoksulluğun giderilmesi, çocuk ölümlerinin azaltılması gibi sekiz hedeften oluşan 'Binyıl Kalkınma Hedefleri' ortaya koyuldu. Bu hedeflere ulaşmak için bütün ülkelerin seferber olması hedeflendi. Müzakerelere, ilk kez yerel yönetim temsilcileri de katıldı. Konuşmamda, dünya çapında bütün insanlığın iyiliği  üzerine konuşulurken ortaya konan hedeflerin masa başında kalmaması için yerel yönetimlerin bu hedefleri benimsemesi ve yaygınlaştırması gerektiğinden bahsettim. Bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için yerel yönetimlerin de bu sürece dahil olmaları gerektiğini hatta sadece sürece dahil olmakla kalmayıp bu hedeflerin en büyük savunucuları haline gelmeleri gerektiğini söyledim. Yerel yönetimlerin başarılı olmaları, ülkemizin, bölgemizin ve bütün dünyanın daha iyi yaşanacak yer haline gelmesi demektir"

UCLG, yayınladığı "Siyaset Belgesi" ile ortaya koyduğu hedeflere ulaşabilmek için dünyanın her bölgesinden, hükümetler, özel ve kamu kuruluşlarıyla iletişime geçebilecek ve onları yerel yönetimleri desteklemeleri için bilgilendirecek, sınır ötesi işbirliklerini canlandıracak "şampiyon" adıyla liderler seçmişti. Tunç Soyer de geçen yıl "UCLG-MEWA Şampiyonu" seçilmişti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Seferihisar Davut Tunç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title