Haberler

Seferihisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Diyarbakır'da Nevruza Katılacak

Güncelleme:

Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesi ile kardeş belediye olan İzmir'in Seferihisar Belediyesi Başkanı CHP'li Tunç Soyer Diyarbakır'daki nevruz kutlamasına katılacak.

Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesi ile kardeş belediye olan İzmir'in Seferihisar Belediyesi Başkanı CHP'li Tunç Soyer ve meclis üyeleri davet üzerine Diyarbakır'a gelerek nevruz kutlamasına katılacak. Aynı zamanda Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı da olan Tunç Soyer, bölgede ilk kez bir nevruz kutlamasına katılacakları için heyecanlı olduklarını söyledi.

Çözüm süreci bağlamında Abdullah Öcalan'ın mesajının da okunacağı Diyarbakır nevruz kutlamaları için hazırlıklar sürerken, kutlamalara İzmir'in Seferihisar Belediyesi Başkanı ve meclis üyeleri de davet edildi. Diyarbakır merkez Sur Belediyesi ile kardeş belediye olan Seferihisar Belediyesi'nin Başkanı Tunç Soyer ve meclis üyeleri, daveti memnuniyetle kabul ettiklerini bildirdi.

''İLKEZ BİR NEWRUZA KATILIYORUZ HEYACANIYIZ''

Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Seferihisar Belediyesi olarak Diyarbakır'a geleceklerini ifade ederek, şunları söyledi:
"Biz, Sur Belediyesi'ni Seferihisar'da misafir etmiştik, şimdi onlar bizi davet ettiler. 3-4 meclis üyesi arkadaşımız ile beraber geleceğiz. Diyarbakır'daki nevruz kutlamasına katılacağız. Geçen hafta Kırgızistan'daydım gördüm ki nevruz özellikle bu coğrafyada belki de kutlanan en şenlikli bayram. Üstelik çok anlamlı bir şeyi var, bayramı karşılayan bir bayram. Dolayısıyla özü itibariyle belki bizim kutladığımız diğer bütün bayramlardan daha şenlikli bir bayram. O nedenle bunun güncel anlamını da biliyoruz, elbet güncel olarak ta son derece değerli . Ama, böyle bir felsefi zenginliği de var. O nedenle Sur'un davetinin o güne denk gelmesi bizim için büyük bir keyif. Bu bölgede ilk kez bir nevruza katılacağız, heyecanlıyız."

Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sur Belediyesi Seferihisar Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

rıza:

bravo kardeşim

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title