Haberler

Sefa Sirmen Tahliye Oldu

Güncelleme:

İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen, cezaevinden tahliye oldu. Sirmen ilk açıklamasında "Bugün yeniden doğdum. Bana ceza veren hakim ve savcılar ise içeride" dedi.

İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve CHP eski Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, 6 yıl 3 aylık mahkumiyeti nedeniyle girdiği cezaevinden, denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye oldu. Sirmen, tahliye olur olmaz CHP binasına giderek partililerle kucaklaştı.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK" SUÇUNDAN CEZA ALDI

İzmit Gaz A.Ş. şebekesinin yapımında görevini kötüye kullanmak suçundan yargılanan Sefa Sirmen, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yıl 24 Haziran'da Kocaeli T Tipi Cezaevi'ne konulan Sefa Sirmen, denetimli serbestlikten yararlanarak bugün tahliye oldu. Sefa Sirmen'i cezaevinin önünde partililer karşıladı. Sefa Sirmen daha sonra parti binasına geçerken, parti binasının önünde toplanan yüzlerce kişi sevgi gösterisinde bulundu.

"BUGÜN YENİDEN DOĞDUM"

Sefa Sirmen'i karşılayanlar arasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da yer aldı. Davullar çalınırken, çiçeklerle karşılanan Sefa Sirmen partililerle kucaklaştı. Sefa Sirmen partililere teşekkür ederek, "Bugün yeniden doğdum. Bana bu güzelliği yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi. Kendisine ceza veren hakim ve savcıların bugün içerde olduğunu söyleyen Sefa Sirmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BANA CEZA VEREN HAKİM SAVCILAR İÇERDE"

"Sizlerden ayrı kaldım, cezaevi hayatını yaşattılar bize. İzmit, Kocaeli bugün bizim yarattığımız projelerle hayat buluyor. Yuvacık Barajı 36 yıl devletin temel atıp bıraktığı projeydi. Biz 30 ayda tamamladık. Orada bizi cezaevine attıramadılar, doğalgaz projesinden cezalandırdılar. İZGAZ iftihar ettiğimiz ödül alan bir projeydi. Depremde hiç yara almadan sorunsuz bir biçimde devam etti. Kamu zararı var diye 7.5 aydır cezaevindeyim. Bana ceza veren hakim savcılar içerdeler, adalet yerini bulacak."

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin her yerinde Sefa Sirmen'i tanırlar. Bizler de onların gittiği yoldan gitmeye devam ediyoruz" diye konuştu. Daha sonra parti binasının önünde lokma ikramında bulunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sefa Sirmen Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title