Haberler

Şef Adnan Ataman, Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu şeflerinden Adnan Ataman'ın cenazesi toprağa verildi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu şeflerinden Adnan Ataman'ın cenazesi toprağa verildi.

Ataman için Üsküdar Fıstıkağacı Selami Ali Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, taziyeleri oğlu Ergin Ataman kabul etti. Cenaze törenine Ataman'ın ailesi, yakınları, eski öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Adnan Ataman'ın cenazesi, burada ikindi vakti kılınan namazın ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ataman'ın özgeçmişi

İstanbul'da 1926 yılında doğan Adnan Ataman, ilk ve orta öğrenimini, çocukluk yıllarını geçirdiği Karadeniz Ereğlisi, Safranbolu ve Kastamonu'da tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören Ataman, eğitim hayatı sürerken, 1949 yılında İstanbul Radyosu'nun yayın hayatına başlamasıyla Sadi Yaver Ataman tarafından kurulan ve yönetilen "Memleket Havaları Ses ve Saz Birliği"nin çalışmalarına ve yayınlarına saz sanatçısı olarak katılmaya başladı.

Sadi Yaver Ataman'ın, 1960 yılında şeflik görevinden ayrılması üzerine, 1961 yılında, Konservatuvar Müdürlüğü'nce topluluğun şefliği ve yöneticiliğine atandı. Şeflik ve yöneticilik görevini, aralıksız 44 yıl sürdüren Ataman, halk müziğinin koral sahneleme tekniklerinin konser salonlarına taşınmasına ve gelişimine hizmet etti.

İstanbul çevresinde konser salonları ve sanat kurumlarında 500'e yakın periyodik konser yöneten Adnan Ataman, yurt içi ve yurt dışında onlarca konsere sanatçı ve koro şefi olarak katıldı. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda "Topluluk yöneticiliği" yanında, "Folklor İnceleme ve Derleme Kurulu Üyesi", TRT İstanbul Radyosu'nda: "saz sanatçısı" ve"Yurttan Sesler Topluluğu Yöneticisi" olarak çalıştı. TRT'de ayrıca "Danışma Kurulu", "Denetleme Kurulu", "Repertuvar Kurulu", "Sınav Kurulu" ve "Nota Tashih Kurulu" üyeliklerinde bulundu; açıklamalı programlar hazırladı ve yönetti.

İstanbul (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nın kurucuları arasında yer alan Ataman'ın iki çocuğu ve üç torunu bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Sadi Yaver Ataman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title