Haberler

Sedep'te Muhteşem İkinci Yıl Finali

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 2013-2014 eğitim öğretim yılı düzenlenen etkinlikle tamamlandı.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 2013-2014 eğitim öğretim yılı düzenlenen etkinlikle tamamlandı. 0 saat kesintisiz süren ve 42 ayrı etkinliğin yapıldığı şenliğe 46 bin 800 kişi katıldı.

SEDEP ikinci yılında da Selçuklu da eğitime değer kattı. Proje kapsamında sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk, sabır, saygı ve öz denetim değerlerinin olduğu 8 temel değer öğrencilere anlatılırken yıl içinde yapılan çeşitli etkinliklerle de projede farkındalık oluşturuldu. Okullarda başarı ile uygulanan SEDEP finalle ikinci yılını tamamladı. Program süresince gün boyu 46 bin 800 kişinin katıldığı yılsonu şenliğinde, palyaço ve maskot gösterilerinden tahta bacak gösterisine, sinema ve çizgi film çadırından hatıra fotoğraf çekme standına kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi. Ayrıca gün boyu devam eden etkinlikte, Tarçın ve arkadaşları, Caillou ve arkadaşları orkestrası, Volkan Abi ve Çocuk Şarkıları ve mini sirk grubu ile katılımcılar doyasıya eğlendi.

Selçuklu Belediyesi hizmet binasının yanında geçekleşen yılsonu etkinliğine, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurettin Ulaş, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, EDAM Genel Koordinatörü ve çocuk edebiyatı yazarı Alparslan Durmuş, TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Yazar Vural Kaya, Sunucu- Manken Vatan Şaşmaz, sanatçı Alper Kış, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı.

10 SAAT SÜREN KESİNTİSİZ SİNEMA KEYFİ

Çizgi film karakterlerinden oluşan Sevimli Bando ekibinin karşılama bandosuyla başlayan etkinlikte, akrobasi ve illüzyon gösterileri de gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Tarcın ve arkadaşları çocuklara değerleri anlatırken, Caillou ve arkadaşları da konser verdi. Katılımın yoğun olduğu şenlik, akşam saatlerinde sahneye çıkan şovmen Volkan Yürük'ün "Volkan Abi ve çocuklar" gösterisiyle devam etti. Çocuklarla sohbet eden Volkan Yürük, SEDEP kapsamında yer alan yardımseverlik, saygı, sorumluluk, adalet gibi değerlerin önemine vurgu yaparak, "Değerler eğitimi projesini Konya'da hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, çocukların gelişimine çok önemli bir katkı sağladı" dedi.

Sahne gösterileri ve sergilenen çeşitli yarışma etkinliklerinin haricinde etkinlik alanına kurulan sinema salonu ile çocuklar 10 saat boyunca kesintisiz sinema keyfi yaşadı. Gün boyu devam eden eğlencelerin yanı sıra havalı oyun gruplarından kurulan basketbol, futbol, zıplama platformu gibi oyun grupları ile çocuklar eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca okullar tarafından kurulan stantlarda öğrenciler hazırladıkları el sanatları ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

AMAÇ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK

SEDEP'in, gelecek nesiller için sağladığı katkıya vurgu yapan Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya,"Bizi biz yapan farklı değerlerimizi, güzel değerlerimizi gelecek nesillere taşımak için bu projeyi yürüten başta Selçuklu Belediyesi'ne, Necmettin Erbakan Üniversitemizin değerli Rektörüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, velilerimize, öğrencilerimize ve projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Projemize her yıl ilgi aratarak devam ediyor. İnşallah çocuklarımız sadece sınav başarısı ile değil iyi bir insan olma yolunda Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nden çok şey öğrendiler ve öğrenmeye devam edecekler. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin Selçuklu'da başarı ile uygulanması için gayret gösteren proje paydaşları ve velilere teşekkür eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Değerler eğitiminin kültürel mirasımızın her biri altın niteliğinde değerlerinin genç nesillere aktarılması için hazırlanmış özel bir proje olarak uygulanmaya konuldu. Bu projenin gelecek yıllarda da uygulanması için üniversitemiz adına destek vermeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Türkiye'ye örnek olan SEDEP projesi desteklerinizle çocuklarımıza güzel insan olmaları anlamında katkı sağlamaya devam edecek" diye konuştu.

Projeyi paydaşları ile birlikte kendi değerlerimize sahip çıkan bir projeyi başarı ile uygulayanları gönülden desteklediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "7'den 70'e herkese kendi değerlerimizi ulaştıran, evlerde okullarda eğitimle, broşürle buluşturan herkese, özellikle de projeyi evlerinden destekleyen ailelerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

42 ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İki yıldır SEDEP ile öğrenciler, öğretmenler ve velilerle tüm Selçuklu olarak birlikte bir program yürüttüklerini kaydeden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, "SEDEP Projesi ile birlikte öğrencilerimizde çok güzel değişiklikler, yansımalar oldu. Projenin uygulanmasında önderimiz olan ve bu projenin gerçekleşmesi için maddi-manevi destek olan

Selçuklu Belediye Başkanımıza, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüze ve ekibine, değerler eğitimi koordinatörlerimize, Selçuklu'daki tüm okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve onlara her türlü destek olan velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

SEDEP yılsonu etkinliği coşkusuna ortak olan isimler arasında yer alan sunucu ve manken Vatan Şaşmaz da yaptığı konuşmada, SEDEP'in tartışmasız Türkiye'nin en büyük eğitim projesi olduğuna vurgu yaptı. Şaşmaz," Türkiye'nin en büyük eğitim projesine destek veren başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere tüm proje koordinatörlerine teşekkür ediyorum. Eğitim alanında yapılmış her şey bir zorunluluğun dışında büyük de bir sevap. Bu vesile ile Sayın Başkanımızı alkışlıyoruz" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Öykü", "Resim", "Kısa Film", "Değerli Posterim", "Değerli Günlüğüm", "Değerli Maketim" ve "Kartpostal" yarışmalarında dereceye giren okul ve öğrencilerine ödülleri verildi.

42 etkinliğin gerçekleştirildiği ve 33 sanatçının yer aldığı programda 850 ödül verildiği belirtildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vatan Şaşmaz Vural Kaya Selçuklu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title