Haberler

SEDEP İkinci Yılını Şenlikle Tamamladı

Güncelleme:

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinin 2013-2014 eğitim öğretim yılı, düzenlenen şenlikle sona erdi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nin (SEDEP) 2013-2014 eğitim öğretim yılı, düzenlenen şenlikle sona erdi.

Selçuklu Belediyesi hizmet binasının yanında gerçekleşen, 46 bin 800 kişinin katıldığı şenlikte palyaço ve maskot gösterilerinden tahta bacak gösterisine, sinema ve çizgi film çadırından hatıra fotoğraf çekme standına kadar birçok etkinlik yer aldı.

Çizgi film karakterlerinden oluşan Sevimli Bando ekibinin karşılama bandosuyla başlayan etkinlik, çocukların sahnede sergilediği balon patlatma, sandalye kapmaca ve halat çekme yarışmalarıyla devam etti. Yaklaşık 10 saat süren yıl sonu etkinliğinde çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

Daha sonra sahneye çıkan Tarçın ve Arkadaşları, katılımcılara SEDEP içerisinde yer alan bazı değerleri anlattı. Çocukların beğenerek izlediği Caillou isimli karakter de kurulan orkestrayla çocuklara müzik ziyafeti yaşattı.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin Türk milletinin değerlerini gelecek nesillere taşımak için yürütülen bir çalışma olduğunu söyledi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da projeye her yıl ilginin aratarak devam ettiğini belirterek, "Çocuklarımız sadece sınav başarısıyla değil iyi bir insan olma yolunda Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'nden çok şey öğrendiler ve öğrenmeye devam edecekler. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise değerler eğitiminin, kültürel mirasın genç nesillere aktarılması için hazırlanmış özel bir proje olarak uygulanmaya konulduğunu dile getirdi.

Projenin gelecek yıllarda da uygulanması için üniversite olarak destek vermeyi sürdüreceklerini aktaran Şeker, Türkiye'ye örnek olan SEDEP'in çocuklara katkı sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, etkinlik alanına kurulan sinema salonuyla çocuklar sinema keyfi yaşadı. Gün boyu devam eden etkinliklerin yanı sıra çocuklar, basketbol, futbol ve zıplama platformu gibi oyun gruplarıyla da eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinlik, proje kapsamında gerçekleştirilen öykü, resim ve kısa film gibi birçok yarışmada dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Muzaffer Şeker Selçuklu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title