Haberler

Sedefçi, DSP'den Resmen Aday Olduğunu Söyledi

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile görüşme yaptıklarını ve görüşme sonrasında liste için yetki aldığını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile görüşme yaptıklarını ve görüşme sonrasında liste için yetki aldığını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, CHP'den belediye başkan adayı gösterilmemesinin ardından partisinden istifa ederek DSP'ye geçeceğini açıklamıştı. Sedefçi, başkanlık makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, DSP'den liste için yetki aldığını ifade ederek, Seçim Kurulu Başkanlığı'na listeyi verme adına yetkisi olduğunu belirtti.

Sedefçi, CHP'nin başvuru yapan 7 kişiyi değil, daha önce 2004 yılında AK Parti için çalışan birini aday gösterdiklerini öne sürerek, "Resmen Edirne ile dalga geçtiler. Demokrasinin yapı taşı olan CHP'de yanlış bir ismi aday gösterdiler. Ben DSP adayı olarak başvuracağım Edirne'de dürüstlük, şeref onur kazanacaktır. Ben halktan birisiyim, ben tepeden inme gelmedim. Emeğimle, alın terimle buralara geldim. Bize 20 yıl güvendiler, biz onları mahcup etmeyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

"İSTİFAMIN ARDINDAN CHP GENEL MERKEZİNDEN BİRKAÇ YETKİLİ ARADI"

CHP'den istifa etmesinin ardından CHP Genel Merkezi'nden birkaç yetkilinin kendisini aradığını söyleyen Başkan Sedefçi, "Ancak isim vermeyeceğim. Anlattım, bu konuda net bir cevap vermediler. 'Biz böyle bilmiyorduk' dediler. Bundan bir ay önce poster siparişi vermiş. Arabasını giydirmek için sipariş vermiş. Edirne'yle dalga geçerek, 'adayım Sedefçi' diyerek bizimle oynamış. Bu adam tezgahı hazırlamış. Ben CHP'ye üzülüyorum. Ben hala CHP'liyim. Geçici bir süre için ihanete ve namussuzluğa karşı istifa ettim. Ailem, CHP üyesi olarak hayatına devam ediyor. Benim hesabım CHP'yle değil, bu adamla. Edirne'de çok iyi tanınan ve hiç de iyi tanınmayan birini sandığa gömeceğiz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hamdi Sedefçi Masum Türker Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

CHPtorik-54_fb@hotmail.com:

Recep bey seni sattıysa sende 30 senedir ekmeğini yediğin partini sattın Sedefçi.. Partinin kararına saygı gösterip adayımı destekliyorum beraber tekrar CHP bayrağını Edirne belediyesine dikeceğiz deseydin. Eminim ki bu Edirne halkı senin heykelini dikerdi. Ama bu saatten sonra Edirne de ve CHP kayıtlarında hain olarak yazılı olacaksın

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title