Haberler

Sedef Kabaş İlk Duruşmada Beraat Etti

* Gazeteci Sedef Kabaş attığı tweet nedeniyle "Tehdit" ve "Terörle Mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

* Gazeteci Sedef Kabaş attığı tweet nedeniyle "Tehdit" ve "Terörle Mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Davanın ardından adliyenin 'C' kapısına açıklama yapmak isteyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Yarkadaş adliye önünde açıklama yaparken, Sedef Kabaş ise adliyenin karşısındaki meydanda açıklama yaptı.

Sedef Kabaş,

"Bugün çok güzel bir gün. Düşüncelerimizi ifade etmekte özgürüz. Bu bizim en temel Anayasal hakkımız. Bu karar bize gösteriyor ki Türkiye'de hala adalet var"

Haber-Kamera: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

Gazeteci Sedef Kabaş, twitter'daki "Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Hadi Salihoğlu" şeklindeki paylaşımı nedeniyle "tehdit" ve "Terörle Mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında suçların unsurları oluşmadığını belirtti. Sedef Kabaş ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın da aralarında bulunduğu grup, davanın ardından basın açıklaması için İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısına çıktı. Ancak polis, adliyenin 'C' kapısında açıklama yapmanın yasak olduğunu Yarkadaş'a söyledi. "Sakın müdahale etmeyin, milletvekilinin olduğu yerde müdahale edemezsiniz" diyen Yarkadaş ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. CHP Milletvekili Yarkadaş adliye önünde kısa bir açıklama yaptı. Sedef Kabaş, CHP Milletvekili Yarkadaş ve beraberindeki grupla birlikte adliyenin karşındaki meydana gitti. Kabaş meydanda yaptığı açıklamada, "Bugün çok güzel bir gün. Düşüncelerimizi ifade etmekte özgürüz. Bu bizim en temel Anayasal hakkımız. Bu karar bize gösteriyor ki Türkiye'de hala adalet var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hadi Salihoğlu Barış Yarkadaş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title