Haberler

Sedef İybar'ın IKEA Restoranlarına Özel Yılbaşı Menüsü

Güncelleme:

IKEA mağazalarında bu dönemde ziyaretçileri yeni yıl ürün gamıyla birlikte restoran alanında da bir sürpriz bekliyor.

Yıl boyu güzel tasarımlı, düşük fiyatlı ürünlerle ilham kaynağı dekorasyon fikirlerini bir arada sunan IKEA mağazalarında bu dönemde ziyaretçileri yeni yıl ürün gamıyla birlikte restoran alanında da bir sürpriz bekliyor. Ünlü yemek danışmanı Sedef İybar tarafından IKEA restoranlarına özel olarak özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan yılbaşı menüsü Aralık sonuna kadar tüm IKEA Türkiye restoranlarında...

IKEA Türkiye restoranlarında yılbaşına özel damaklarda iz bırakan tatlar

Melahat Kınoğlu ile birlikte hazırladığı "Bir Ömür Bin Tutam Lezzet" kitabı ile dünyanın en prestijli yemek kitabı ödüllerinden biri olan "En İyi Aile-Yardımlaşma Kitabi" (Gourmand Cook Book Award) kategorisinde 1.cilik ödülü alan ünlü yemek danışmanı Sedef İybar tarafından hazırlanan IKEA'nın yılbaşı menüsünde; yılbaşı sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan ve kestaneli pilavla servis edilen "Marine edilmiş rosto hindi dilimleri", tatlı ve tuzlunun tezatından ortaya çıkan "hardallı havuç" ve farklı aromalarla tatlandırılmış "brokoli" gibi damaklarda iz bırakacak lezzetler yer alıyor.

Üstelik IKEA restoranlarına özel hazırlanan bu yılbaşı menüsünün evlerde de kolayca hazırlanabilmesi için tarif kitapçığı da hazırlandı. Kitapçığa IKEA restoranlarından ya da IKEA gıda marketten kolayca ulaşılabiliyor.


Yılbaşı gecesi misafirlerinize ikram edeceğiniz lezzetli yiyecekler kadar önemli olan diğer bir nokta da yılbaşı sofrası….İşte sizlere yemek danışmanı Sedef İybar'dan pratik öneriler ve yılbaşı sofrası dekorasyon tüyoları:

* Yılbaşı yemeğinde ana yemeğiniz hindiyse, kolay servis edebilmek için parça butlara ayırın. Böylece şık bir sunum da elde etmiş olursunuz.

* Yılbaşı hindinizin yanında ıspanaklı veya peynirli börek, brokoli püresi, elma püresi, fırında patates, kestaneli pilav, narlarla süslenmiş somon veya karides salatası ve iki farklı tatlı ikram edebilirsiniz.

* Yılbaşı gecesi için çocukları da düşünerek mutlaka bir meyveli bir çikolatalı tatlı hazırlayın. Unutmayın çocuklar çikolata sever! Mozaik pasta ve elmalı tart hem konuklarınız hem de çocuklar için lezzetli alternatifler olabilir.

* Misafirlerinizi masada yalnız bırakmamak için çay, kahve gibi sıcak içecekleri termosta hazırlayın ve masada hazır bulundurun.

* Taze zencefil, tarçın sapı ve karanfil ile hazırlayacağınız özel yeni yıl çayını, gecenin sonunda balla birlikte ikram edin.

* Konuk sayısına göre yerleştirdiğiniz tabak, bardak, çatal ve bıçağınızın birbirlerine eşit mesafede ve düzgün olarak dizilmiş olmasına dikkat edin.

* Tabakların yanında bez peçete kullanın.

* İkram edeceğiniz içkiye göre masaya iki alternatifli bardak koyun.

* Seçeceğiniz masa örtüsü yılbaşı gecesine uygun olarak, beyaz, bordo, kırmızı ya da koyu yeşil olabilir.

* Masanızın üzerindeki süslemeleri de, örtünüzün rengine uygun olarak seçin.

* Hazırladığınız masa açık büfe şeklinde değilse ve oturmalı bir düzense, kullandığınız mum ve süslerin boylarına dikkat edin.

*Beyaz keten örtü kullandıysanız masanızı renkli mumlar, çam dalları, kırmızı kokinalar ve sprey boya ile dore veya lame renginde boyadığınız cam kozalaklarıyla süsleyebilirsiniz.

* Masa süslemelerini, konukların göz hizasının altına gelecek şekilde yerleştirin.

* Yılbaşına özel hazırlanan masa düzenini bozmamak için yemekleri ana masanın yanında alternatif küçük bir masada ikram edin.

Yılbaşı sofralarınızda farklılık yaratmak için siz de en yakın IKEA mağazasına uğrayın, 2014'ü eşsiz bir atmosferde lezzet şöleniyle karşılayın.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Yılbaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title