Haberler

Sedef Hastalığını Solaryumla Tedavi Ediyor

Güncelleme:

Chloe Muir 7 yıl boyunca sedef hastalığına çözüm aradı. Bir yılan gibi sürekli deri değiştiren Chloe, çözümü solaryumda bulunca bağımlısı oldu.

İngiltere'de 20 yaşındaki bir genç kızın sedef hastalığından dolayı yıllardır vücudunda yılan gibi döküntüler oluşuyordu. Daily Mail'in haberine göre Chloe Muir isimli kız, solaryumun hastalığına iyi geldiğini fark edince solaryum bağımlısı oldu.

KAŞINIYOR, TAHRİŞ OLUYOR, SOYULUYOR

Chloe, ergenlik döneminden beri sedef hastalığından muzdarip. Yıllardır cildi kaşınıyor, tahriş oluyor ve soyuluyor. Genç cildinin döküntülerini ortalıktan temizlemek için yatağını ve odasını sürekli elektrikli süpürgeyle süpürüyor.

SAYISIZ TEDAVİ YÖNTEMİ DENEDİ

20 yaşındaki kız hastalığından kurtulmak için sayısız tedavi yöntemi denedi ancak hiç biri çare olmadı. Ta ki solaryumun kaşıntıyı ve döküntüleri azalttığını fark edene kadar. Şimdi, haftada bir saat solaryuma giriyor ve hastalığını daha dayanılabilir yaptığını söylüyor.
Chloe'nin sedef hastalığı 13 yaşında Kıbrıs'ta tatil yaparken bir kedi tırmaladıktan sonra başladı. Bu olay vücudundaki pullanmaları tetikledi.

ÇAREYİ SOLARYUMDA BULDU

Genç kız "Steroidler, enjeksiyonlar, kremler, birçok farklı tedavi yöntemi denedim. Ancak bir tek ışın tedavisinin faydasını gördüm. İlk başlarda hastanede yaptırıyordum ancak cildim yandığı için çok acıyordu. Daha sonra solaryuma başladım. Işınlar, hastanedeki kadar yoğun olmadığından benim için daha kolay oldu." diye konuştu.

HAFTADA 4 KEZ GİRİYOR

12'şer dakikadan haftada 4 kez solaryuma giren Chloe, döküntülerin daha az kaşındığını, kırmızılığın azaldığını ve acının artık daha katlanılabilir olduğunu iddia etti. "Zararlarının farkındayım. Keşke kullanmak zorunda olmasam. Ama iyi gelen tek şey solaryum. Dermatoloğuma da sıklıkla uğrayıp gerekli kontrolleri yaptırıyorum." dedi.

KIŞIN UZAK DURUYOR

Chloe, kışın solaryumdan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyor. Kışın cildini kıyafetlerinin altına saklayabiliyor. Ancak yazın elbiseler ve şortlar giymek istiyor. İnsanların ona bulaşıcı bir hastalıkmış gibi davranmaları ve dik dik bakmaları onu rahatsız ediyor.

Kaynak: PembeNar


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Daily Mail Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title