Haberler

Sedef Hastalığından Kanser İlacıyla Kurtuldu

Güncelleme:

Birleşik Krallık'ta 18 yaşındaki genç kız, sedef hastalığından dolayı bütün vücuduna yayılan kanlı döküntülerden kemoterapide kullanılan bir ilaç sayesinde kurtuldu.

Daily Mail'in haberine göre, 4 yıl boyunca sedef hastalığı yüzünden şiddetli ağrılar ve kanamalar yaşayan 18 yaşındaki Elizabeth Wigmore, kanser tedavisinde kullanılan bir ilaçla iyileşti.

BÜTÜN VÜCUDUNA YAYILDI

Elizabeth'in sedef hastalığı, 14 yaşındayken dirseklerindeki yaralarla başladı. Yaralar bütün vücuduna yayılınca sedef teşhisi konuldu. Genç kızın hastalığı için çeşitli losyonlar ve UV ışın tedavisi denendi ancak hiçbiri fayda etmedi.

KANSER İLACIYLA İYİLEŞTİ

Vücudunu rahatlatmak için günde 3 kez duş alan, uyku problemleri yaşayan ve hatta acıdan yürümekte bile zorlanan genç kız, doktor tarafından yazılan bir kemoterapi ilacı kullanmaya başladıktan sonra yaralarının azalmaya başladığını fark etti. Elizabeth şimdi sedef hastalığı semptomlarını hafifletmek için haftada 12.5 mg ilaç alıyor.

Duygu Bay / PembeNar


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Daily Mail Sağlık Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title