Haberler

    Sedat Doğan: İstifa Etmeliler

    Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal yönetiminde Hukuk İşleri'nden Sorumlu yönetici olan Sedat Doğan, Radyospor'da Özgür Sancar'la Spor kazanı programına gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

    Öncelikle yeni yabancı kuralı hakkında konuşan ve Galatasaray olarak benzer bir öneriyi 2 yıl önce AB statüsünde oyuncular üzerinden TFF'ye önerdiklerini ifade eden Doğan, bu konuda girişim yapmayan TFF'nin şimdi bu kararı almasına tepki gösterdi ve yetkilileri istifaya çağırdı.

    TFF'nin o dönemde kendilerine yanıt vererek, "Bizim Türk oyuncularımız yeterli şans bulamıyor, ülkede futbol geri gidiyor masalı anlattı" diyen Doğan, "Galatasaray olarak bir kısıtlama getirilebilir ama AB statüsündeki oyunculara getirilemez dedik. Nihat ve Arda'yı popüler örnekler olarak verdik. AB statüsünden oynuyorlar orada. Yüz binlerce Türk genci Almanya'da Alman vatandaşı gibi spor yapıyor, para kazanıyor, bu örnekleri verdik. Lüksemburg'taki AB Mahkemesi'nin Nihat Kahveci kararını ortaya koyduk. AB pasaportu olanlar kritersiz oynasın dedik. O günkü TFF; 'bizim Türk oyuncularımız yeterli şans bulamıyor, ülkede futbol geri gidiyor masalı anlattılar. O zaman demek ki yanlış yapmışlar ve Türk futbolunu daha da geri götürmüşler, maddi manevi zarar verdiler o zaman kulüplere. Sadece büyük kulüpler değil, küçük kulüpler de kendi bütçelerinde yabancılar alıyor, tribünde oturtuyor mecburen ve oynatmadığı oyuncularla maddi kayıpları oluyor, hem de daha başarılı olacakken manevi zararlarınız oluyor... Siz kritik bir konuda böyle karar alıyorsanız istifa etmelisiniz. Yanlış yaptınız ve kulüpleri zarara uğrattınız. Hatanın neresinden dönersek kardır deniliyor ama yok böyle bir şey" dedi.

    “Bu insanlar işlerini yapamıyor”


    "Bu zararın nedeni TFF yönetimidir" diyen Doğan şöyle devam etti; "Neden orada oturuyorlar; ana konularda düzenleme yapmak için. Peki şu an Türk futbolu ileri gitti diyen biri var mı? Puan sıralamaları, mali durumlar belli. Bunu dengeleyecek olan TFF yönetimi değil miydi, bu insanlar işlerini yapamıyor. İyi ve düzgün insanlar olabilirler ama bu işi yanlış yaptılar, yapamadılar".

    “Ne kadar gereksiz bir kriter”


    Yeni yabancı kuralında kulüplerin mali problemi ve borcu yoksa yabancı oynatabileceği kriterinin olmasını da eleştiren Doğan, "Tüm kulüpler lisans almıyorlar mı? 3 ayda bir borçsuzluk belgesi alınıyor zaten kulüplerden. Ne kadar gereksiz bir kriter. Ne yapmak istiyorsunuz? Her olayda var bunlar, bugün böyle yapalım diyor birileri öyle oluyor. Bu işin aktörlerini, ilgililerini futbolcu, antrenör, hakem hatta yatırımcıları bir araya toplayıp bir görüşüp; hangi düzenlemeyi yaparsak futbolu ileriye götürürüz denildi mi? Böyle bir toplantı çalışma grubu yok, birileri toplanıyor, körler sağırlar birbirini ağırlar. Yönetmelikler de böyle yazılıyor, olay bu" ifadelerini kullandı.

    “Ozan’la ilgili Alman kulüpleri çalışma yapıyor..”


    Yine de alınan kararın olumlu olduğunu ifade eden Doğan, "Bence en azından bir süreliğine de olsa -ki her sene değişiyor kriterler- bu karar yürürlükte olduğu sürece Türk oyuncularının fiyatı düşecektir. Zaten bu ortamda bu kadar yüksek fiyatlar olmamalı, şimdi böyle rakamların ödenmeyeceğini düşünüyorum. Almanya'daki bazı büyük kulüpler bizim bazı futbolcularımızla, hatta Bursaspor'dan Ozan'la ilgili değerlendirmeler yapıyorlar. Bunları okuduğum için söylüyorum. bu futbolcular Allah vergisi yeteneklere sahipler. En iyi altyapılardan biri Bursaspor'da ama Avrupa seviyesinde değil. Biz o nedenle oyuncu çıkartamıyoruz. Sağlık, spor ve Eğitim bakanlığı birleşip sporu nasıl geliştireceklerini bir master planla üniversiteleri de içine alarak planlamalı. Altyapılara sponsor olma fiilen gerçekleşmediğinden, altyapılar gelişmiyor, oyuncu çıkmıyor. Avrupa'da Brezilya'da iyi kalitede oyuncular var, kulüpler buna yöneleceklerdir" dedi.

    “Olay Disiplin'e intikal etti”


    Geçtiğimiz aylarda Telegol programına çıkan ve ismini veremeyen bir yönetici, Sedat Doğan'ın saunaya giren Başkan Ünal Aysal'ın havlusunu tuttuğunu, Candan Erçetin'in yönetim kurulu toplantılarına köpeğiyle geldiğini, taraftar gruplarına haraç verildiğini iddia etmişti. Bu kişinin bulunması için çalışma yapılmasını defalarca talep eden Doğan’a, medyada bu kişinin Aka Gündüz Özdemir olduğu yönünde haberler çıktığı hatırlatıldı. Doğan "İsim vermek doğru değil, sonuçta öyle olmasa bile algı oluşabilir dedi.

    Doğan, bu kişi hakkında Disiplin çalışmasının başladığını açıkladı ve şunları kaydetti; "Ben bir önceki yönetimden 1,5 ay önce istifa ettim. İstifa ettiğimde bu işin sorulması gerektiğini, bunun yönetim kurulu kararıyla yapılması gerektiğini söyledim. Sonra seçim ortamı oldu o karışıklıkta yönetim bu konuya eğilemedi. Yeni yönetimde bazı yöneticilere de ben bu işin soruşturulması gerektiğini söyledim. Telegol'den Serhat Bey 'ben bu ismi şimdi söyleyemem ama yetkili kurumlar çağırırsa, açıklama yaparım' demişti. Yönetimde bu konuda çalışma olmayınca, 1 ay kadar önce dilekçe ile yönetim kuruluna başvurdum. Bu işin soruşturulması gerektiğini Disiplin Soruşturması yapılması gerektiğini ilettim. Olay Disiplin'e intikal etti ve şu an soruşturuluyor. Serhat bey'in samimiyetine inanıyorum, bu konuda samimiyetle söylediğinde isim ortaya çıkacaktır, Disiplin Kurulu da kararını verecektir. Delillerin incelenmesi lazım, orada kötü iftiralar vardı. Ses kaydı var mı yorumu yapamam ama Serhat Bey iyi bir gazetecidir, gereğini yapacaktır".

    Futbolculardan imza alınması olayı, kulübün başına iş açar mı?


    Öte yandan Doğan’a, Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın, Finansal Fair-Play Kuralları gereği futbolculardan 'Alacağım yoktur' yazısı aldıklarını açıklaması sonrasında, herhangi bir itiraz olması halinde Galatasaray hakkında soruşturma açılabileceği ve Beşiktaş gibi "yalan beyan" yüzünden ceza alabileceği iddiası da soruldu.

    Galatasaray’ın durumunun farklı olduğunu ifade eden Doğan, “Duyduğum kadarıyla Beşiktaş’ta o dönemki futbolcularla ilgili imza atmadan imza atılmış gibi bir durum vardı. Siz alacaklınızla anlaşıyorsanız, sözleşmeyi kendi aranızda belirliyorsunuz demektir. Hukuka aykırı bir durum yok. Abdurrahim bey de bunu söylüyor. Futbolcuların ne kadar iyi niyetli olduğunu, ekip çalışmasını ifade etmek istemiş. Ancak gerek var mıydı, belki de gerek yoktu! Genelde tüm kulüplerin yaptığı bir şeydir bu. Sonuçta burası Almanya değil, şartlar farklı, para gelecek sanıyorsunuz ancak sponsor vadesinde ödeme yapamıyor, sizin de işleriniz aksıyor” ifadelerini kullandı

    “Spordaki ortamın pis olmasından dolayı…”


    Galatasaray’ın yeni yönetimi hakkında da yorumlar yapan ve hızlıca oluşturulan cesur bir yönetim olduğunu ifade eden Doğan, “Ellerinden geleni yapıyorlar, herkesin de destek olması gerekir. Neye ihtiyaçları varsa yardımcı olunmalı. Galatasaray’a maddi - manevi bir şey olmaz. Galatasaray aklı bir aşağı gidiş varsa onu ayağa kaldırır. İsimler önemli değildir. Galatasaray’ın entelektüel seviyesi yüksektir, son derece başarılı isimler vardır. Görevde olsun olmasınlar, Galatasaray talep edince gereğini yaparlar. Galatasaray çok kötü durumda demek doğru değil, zorluklar var tabii ama konjonktür gereği bunlar. 47 bin 500 kombine satılmıştı şimdi 25 bin satılmış durumda. Spordaki ortamın kötü olmasın tabiri caizse pis olmasından dolayı insanlar soğudu, basketbolda yaşadıklarımızı da hatırlatmak isterim. Yapılan şeylerin karşılıksız kalmasından dolayı insanlar spordan soğuyor. Eskiden stada gidenler bugün soğumuş durumda. Fenerbahçe geçen senenin şampiyonu, bu sene 10-15 bin kişiye oynuyor. Eskiden 7 milyon dolara sattığımız göğüs reklamı 1 milyona satılmıyor. Bu konjonktür ekstra finansman sorunu yaratıyor. Galatasaray’ın bugünkü yönetimini o açıdan desteklemek yüreklendirmek lazım. Hata da yapabilirler. O günün şartlarında karar veriyorsunuz, sonrasında başka türlü yapılsa daha iyi olurdu neticesine de varabiliyorsunuz ama bunlar çok önemli değil” diye konuştu.

    “Galatasaray'ın da bu ortama girmemesi gerek”


    Seçim hakkında da konuşan ve daha önce Ocak ayında yapılması gerektiğini ifade ettiği seçimin şu an Mayıs’ın 2. Haftasında olacağını ancak daha da ertelenmesi gerektiğini belirten Doğan’a göre seçimin Haziran ayında yapılması daha iyi olacak. Doğan, “Ligler devam ederken, Türkiye genel seçim ortamına girmişken, Galatasaray'ın da bu ortama girmemesi gerekir. Genel Seçim sonrasında Haziran'da olması gerektiğini düşünüyorum” derken, bu durumun hukuki olarak da sorun yaratmayacağını ifade etti. Doğan şunları kaydetti;

    “Şu anda bu yönetim isterse 3 yıl daha devam edebilir, geçmişte de böyle uygulandı. O nedenle mayıs ortasına seçimi sıkıştırmamak lazım. 18 gün öncesinden listelerin fiili teslim edilmesi lazım. Bu süreçte de ligler bitmemiş oluyor. Bu nedenle seçim yapılması doğru değil” dedi.

    “Bu kulübü kilitleyelim, kapatalım”


    Galatasaray'da aday sorunu da yaşanmayacağını ifade eden Doğan, “şu ağabey olmazsa kim çıkacak sorusu dolaşıyor camiada. Eğer Galatasaray bu kadar entelektüel, yüzde 90'ı üniversite mezunu, en 2 dil bilen, en üst seviyede insan birikimi olan bir camia olarak, ‘Bu ağabey aday olmazsa yapacak yok’ diyorsa, kulübü kilitleyelim kapatalım. Bunu kabul etmiyorum. O ağabey de her kimse, Galatasaray amblemi altında o hale geldi. Galatasaray olmasa tanınmayacaktı.. İnsanlar da tanıdıkları adamlara; çok iyi, çok kabiliyetli diyorlar. Galatasaray içinde çok insan var. En az 4-5 oluşum plan proje yapıyor. Ciddi bir aday sıkıntısı çekileceğini düşünmüyorum” diye konuştu

    Yönetimde olacak mı?


    Bu oluşumlarda yer alıp almayacağı hakkındaki bir soruya ise Doğan “Ben herkesle görüşüyorum, bir çok oluşumla ilgili görüşmelerimiz var. Biz Galatasaray içinde yaşayan insanlarız. Kulübün daha iyiye gitmesi için yapabileceklerimizi her zaman yapmaya çalıştık. Bunu seçim diye düşünmemek lazım, belirli oluşumlar çıkacaktır" eklinde yanıt verdi.

    “Son 10-15 senede Alp Yalman ve Faruk Süren başkanın yönetimindeki süreklilik olayını kaybettik. Yedek üye, sonra asil olurdu, 2-3 dönem Asbaşkanlık yapar ardından başkan olurdu, silsile devam ederdi, bu düzen Faruk başkandan sonra bozuldu” diyen Doğan, insanların da bu nedenle isim telaffuz etmekte zorlandığını ancak Galatasaray içinde çok önemli isimler olduğunu yineledi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Galatasaray Sedat Doğan Ünal Aysal Almanya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title