Haberler

Sedaş ve Emo Ve Mesleki Uygulama Protokolünü Başarıyla Sürdürüyor

Güncelleme:


SEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş ile Sakarya, Kocaeli, Gebze, Bolu ve Düzce'nin bağlı olduğu, (EMO) Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi'nin 2012 yılında imzaladığı "Mesleki Uygulama Protokolü" kapsamında uygulamaların başarıyla sürdürüldüğü açıklandı. Başarıyla sürdürülen Mesleki Uygulama Protokolü ile sahada yaşanan süreçlerin verimlilik esası ile yürütülmesi, kaliteli hizmet ve tüketici memnuniyetine de katkı sağlanması hedeflenirken, tüketicilere ve çevreye duyarlılığı arttıracak, kaliteye, güvenliğe ve daha verimli çalışmalara odaklı projeler için görüş alışverişinde bulunulması amaçlanıyor. SEDAŞ Yöneticilerinden, Erol Sancak, Reha Ünüvar, Burhan Ak, Arzu Karaduman, Gürcan Seymen, Reşat Karaman, Ayşegül Kaya ve Ayhan Erkovan, EMO Yöneticilerinden Mehmet Fidan, Aykut Halamoğlu, Salih Börekçioğlu ve Emrah Gül'ün katıldığı toplantı SEDAŞ İşletme Bakım Grup Müdürlüğü'nün Kocaeli de konuşlandırılan yeni hizmet binasında gerçekleşti. SEDAŞ ve EMO yöneticileri toplantı sürecinde yasal dayanağı olan uygulamalara ait, kolaylık sağlayacak önlemler ve kararlar aldılar.

GEÇİCİ KABUL HEYET ATAMA YAZILARI E-MAİL İLE ANINDA BİLDİRİLECEK

SEDAŞ ve EMO yöneticileri, prosedürlerin uygulanmasında günümüz iletişim imkanlarının süreçlere yansıtılmasının zamandan tasarruf ve daha etkin bir iletişim sağlayacağını belirterek, geçici kabul heyetleri atama yazılarının, İşletme Bakım Müdürlüğü tarafından talep sahibine e-posta ile anında gönderileceğini, bunun için talep dilekçelerine e-posta adreslerinin yazılması gerektiğini bildirdiler. SEDAŞ'ın oluşturacağı geçici kabul heyeti yazısı ilgili firmaya kargo ile gönderilmeden önce e-mail yoluyla ilgili kişilere anında bildirilecek.

KABUL ONAYLARI DA MHM VE OG ABONE BİRİMLERİNE MAİL İLE BİLDİRİLECEK

Ayrıca Geçici kabulü yapılan tesisin, kabul tutanakları kabul heyetince onaylandıktan sonra, kabul onayı tamamlanan işlere ait liste e-mail ile İşletme Bakım Grup Müdürlüğü tarafından (MHM) Müşteri Hizmetleri Merkezlerine ve (OG) Orta Gerilim Abone birimlerine de gönderilecek.

SEDAŞ GEÇİCİ KABUL ÜCRETİ ALMIYOR

SEDAŞ yöneticileri, EMO ile yaptıkları toplantıda, SEDAŞ'ın 15 Mayıs 2014 tarihinden bu yana Geçici Kabul İşlemleri için ücret almadığını ve bazı firmaların SEDAŞ'a eski alışkanlıkla geçici kabul başvurusu sırasında, SEDAŞ hesabına geçici kabul ücreti yatırdığının görüldüğünü, ancak bu ödemelere ait iade işlemi yapılmasına gerek kalmaması için bu konuda EMO'nun kendi üyelerine ayrıca bilgi vermesinin uygun olacağı belirtildi.

YASA GEREĞİ KABLO BACASI VE ENERJİ ODASI ZORUNLULUK

SEDAŞ yöneticileri, bodrum ve zemin katlar dahil, en az 3 katlı veya en az 10 adet kolon hattı olan her türlü yapılarda kablo bacası oluşturulmasının yasal zorunluluk olduğunu bildirdiler. Elektrik İç Tesisleri Proje Hazırlama Yönetmeliği'nin Proje Aşamaları başlığı altında yer alan, Enerji Odası, Kablo Bacası ve Sayaç Pano detaylarının hem Mimari projede ve hem de Elektrik projesinde gösterilmesi ile ilgili uygulama esaslarına dikkat edilmesi gerektiği açıklandı. Kablo bacası ve enerji odaları ile ilgili yönetmeliklere kesinlikle uyulması gerektiğine, uygulama ile proje arasındaki yeknesaklığın yönetmelikler doğrultusunda sağlanmasının zorunluluğuna, ayrıca enerji odasının merdiven altında, sayaçlardan endeks alınmasını zorlaştıracak yerlerde yapılmaması, nem ve rutubet almaması gerektiğine de dikkat çekildi.

ŞEBEKE BAĞLANTISI TEKNİK KONTROLDEN SONRA

Teknik kontroller aşamasında tüketicinin elektrik tesisatının, şebekeye bağlantısının yapılmamış olması gerektiği ve Şebekeye yapılan tüm bağlantıların SEDAŞ'ın bilgisi dahilinde yapılmasının zorunlu olduğu, kullanım yerine ilişkin olarak; perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma olmaksızın dağıtım sistemine müdahale ederek elektrik enerjisi tüketilmesinin kaçak elektrik kullanımı olduğu buna uyulmamasının olumsuz sonuçlar doğuracağı bildirildi.

BAĞLANTI ANLAŞMALARINA KOLAYLIK

Dağıtım Şirketi olarak SEDAŞ ile tüketici arasında yapılacak Bağlantı Anlaşmasını mülk sahibinin ya da mülk sahibinin yetki vereceği kişilerin onaylayacağı belirtildi.

ELEKTRİKÇİLER ODALARI-SEDAŞ-EMO TOPLANTISI

SEDAŞ yöneticileri, alt komisyon toplantısında Elektrikçiler Odası ve EMO ile ortak bir toplantı yapılmasını da gündeme getirerek, elektrik tesisat uygulamaları ve sahada yetkisiz elektrikçilerle mücadele konularında yapılacak bu toplantı ile önemli kararlar ve olumlu sonuçlar elde edileceğini belirttiler.

SEDAŞ YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR

EMO Yöneticileri toplantı sonunda SEDAŞ'ın bilgilendirmelerine, sahada daha hızlı ilerlenebilecek uygulamalar hakkında gösterdiği duyarlılık ve sağladığı çözüm önerilerine teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakarya Gebze Sedaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title