Haberler

SEDAŞ'tan Sakarya Valiliği'ne Nezaket Ziyareti

Güncelleme:

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven ve Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan ile birlikte Sakarya Valisi'ni makamında ziyaret etti.


SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güven, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş'a, sektör bilgilerini aktarırken, elektrik enerjisi piyasasında izlenen yol haritası, piyasadaki aktörlerin üstlendiği görevler hakkında bilgiler vererek, yeni rekabet piyasasını anlattı. Vali Çoş, SEDAŞ yöneticileri ile yakından ilgilenerek çalışmaları hakkında sorular sorarak ayrıntılı bilgiler aldı. SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Güven'e nezaket ziyareti sırasından Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ve Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan'da eşlik etti.

Güven, elektrik enerjisi piyasasındaki son gelişmelere temas ederken, dağıtım faaliyetleri ile perakende satış faaliyetlerinin 2013 yılı başında ayrıştırıldığını ve perakende satış piyasasında gelişen rekabetçi sistemin kurulduğu hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

SEDAŞ'ın bölgesinde tek dağıtım şirketi olduğunu belirten Güven, SEDAŞ'ın 4 ilde 45 ilçe ve 1441 köyde yaklaşık 20 bin kilometrekarede 3,2 milyon nüfusa ve 1,5 milyon tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti verdiğini vurgulayarak, "Akkök Holding ve CEZ Grup'un oluşturduğu, AKCEZ tarafından 11 Şubat 2009 tarihinde devir alındıktan sonra markalaşma sürecine hız verdik. Kurumsallaşma ve yeniden yapılanma ile birlikte, mevcut elektrik şebekesinin yenilenmesi, iyileştirilmesi ve akıllı şebeke sistemlerinin devreye alınması ile ilgili çalışmalarımıza hızla başladık. SEDAŞ'ın, kamu döneminde bir yılda gerçekleştirdiği yatırım miktarını 4 katına çıkardık. Sadece 2013 yılında dağıtım bölgesinde 4 ilde toplam 101 milyon TL yatırım yaptık. 2015 yılı sonuna kadar bölge yatırımlarımız, 360 milyon TL'ye ulaşacak. Yatırımlarımız kapsamında, 7/24 hizmet veren çağrı merkezini ve aynı sürede tüketici hizmetleri merkezlerini yenilenen konseptiyle hizmete aldık. Teknik eğitim merkezini kurarak, tüm iş güvenliği araç gereçleri ve çalışanların eğitimleri için bu konuda 3 milyon TL'lik yatırım yaptık. 910 taşeron firma elemanını SEDAŞ bünyesine katarak, istihdam imkanı sağlayıp, verimlilik ve hizmet kalitesi esası ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SEDAŞ olarak, sorumluluk alanımızdaki tüm tüketicilere, sürdürülebilir ve kaliteli enerji sağlamak ana hedefimizdir. Bu hedefimiz paralelinde, düzenlemeye ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet gösterdiğimizin de bilinciyle mevzuat hükümleriyle yüzde 100 uyumlu bir şekilde ve operasyonel mükemmellik anlayışımız paralelinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında tüm bilgi sistemleri altyapımız yenilenerek SAP tabanlı sistemlerimiz, devreye alınmış, böylece tüm bölge genelinde daha etkin süreç yönetimi ve raporlama imkanına, dolayısıyla daha yüksek hizmet kalitesine ulaşılmıştır. Ayrıca şebeke bakımları, şebeke yatırım çalışmaları, şebekeyi uzaktan izleme ve kontrol imkanı veren SCADA projesi, dijital ortamda Orta Gerilim (OG) şebeke modelinin oluşturulmasını sağlayan Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve uzaktan Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) gibi alanlarda çalışmalarımıza aralıksız devam edilmektedir. Elektrik dağıtım şebekesinde, arızalara hızlı müdahaleyi sağlayacak olan, SCADA/DMS Projesi'ni 2014 yılında, Kocaeli ve Gebze'de işler hale getirdik. SCADA projesinin Sakarya, Bolu ve Düzce'de de yapım işlerini sürdürüyoruz. 2015 yılı sonunda da tamamlanmasını hedefliyoruz. OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemi) projesi ile bölgemizde tüketilen elektrik enerjisinin bilişim sistemleri ile sayaçlar üzerinden % 65'inin uzaktan okunabilmesini sağladık."dedi.

Vali Hüseyin Avni Çoş, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Verdiğiniz ayrıntılı bilgilere, nezaket ziyaretinize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title