Haberler

Sedaş, Sayaç Değişimlerinde Sayaç Bedeli Almıyor

Güncelleme:

SEDAŞ, 2014 ve 2015 yılı sonuna kadar toplamda 500 bin sayacı elektronik sayaç olarak değiştirmeyi hedefliyor.

SEDAŞ, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nda yapılan düzenleme sonucunda tüketicilerine daha kaliteli hizmet sağlamak adına, sayaç değişim ve bakım işlemlerini ücretsiz olarak yapıyor. 10 yıllık damga süresi dolan elektrik sayaçları SEDAŞ tarafından yenisi ile ücretsiz olarak değiştirilecek.

10 YILLIK BAKANLIK DAMGA SÜRESİ DOLAN SAYAÇLAR

Konuyla ilgili açıklama yapan SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, 10 yıllık damga süresi dolan sayaçların kalibrasyon işlemine tabii tutulmasının yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti. Güven, "Yaptığımız sayaç değişim işlemlerinden dolayı tüketicilerin faturalarına herhangi bir bedel yansıtmıyoruz. Dağıtım şirketlerine yasal olarak tanınan yetki ve görev gereği sökülen sayaçlar ekiplerimizce teslim alınıyor. 10 yıllık damga süresi dolan elektrik sayaçları SEDAŞ tarafından yenisi ile ücretsiz olarak değiştirilecektir. Yapılan işlemler tutanak altına alınmaktadır. Ayrıca tüketicilerin kullanmakta olduğu elektrik tarifesinde değişiklik olmayacaktır" dedi.

ÖLÇÜLER VE AYAR KANUNU GEREĞİ

Bekir Sami Güven damga ve muayene süresi dolan sayaçlarla ilgili olarak da tüketicileri uyardı. 10 yıllık damga ve muayene süresi dolan elektrik sayacının kullanımına devam edilmesi durumunda 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği tüketicilerin maddi, adli cezai yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirten Güven, bu nedenle mutlaka SEDAŞ ekiplerine yardımcı olmalarının menfaatleri gereği olduğunun altını çizdi.

SAYAÇ DEĞİŞİMİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRMİYOR

Güven, Mekanik sayacı değiştirilerek ölçü devresine elektronik sayaç takılan tüketicilerin enerji kullanımlarının 3 zamanlı tarife üzerinden faturalandırılmayacağını, ancak sayaç değişimi ile tüketicilerin 3 zamanlı (Gece, Gündüz, Puant) tarifeden de yararlanma şansı yakaladıklarını belirterek, "3 zamanlı tarifeden faydalanmak isteyenler, mutlaka Müşteri Hizmetleri Merkezine başvurarak, tarife değişikliği talebinde bulunmaları gerekiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bekir Sami Güven Sedaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title