Haberler

Seçmene "Korkmayın, Sandığa Gidin" Çağrısı

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, seçmen iradesine müdahale ederek, vatandaşların sandıkta istemedikleri partilere oy vermesi sonucunu doğuracak davranışların halk düşmanlığı olduğunu belirterek, "Halkımıza şunu söylemek istiyorum; çekinmesinler, korkmasınlar.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, seçmen iradesine müdahale ederek, vatandaşların sandıkta istemedikleri partilere oy vermesi sonucunu doğuracak davranışların halk düşmanlığı olduğunu belirterek, "Halkımıza şunu söylemek istiyorum; çekinmesinler, korkmasınlar. Devletimiz tedbirlerini aldı, alıyor ve gereği yapılacaktır" dedi.

Çınar, AA muhabirine, 1 Kasım'daki milletvekilliği genel seçimi ile ilgili polis ve jandarma bölgesindeki bütün planlamaların yapıldığını kaydetti.

Seçimlerin hakim ve yargı denetiminde, seçim kurullarının marifetiyle bütün süreç takip edilerek sonuçlandırıldığını söyleyen Çınar, şöyle konuştu:

"Biz de güvenlik ve lojistik anlamdaki bütün tedbir ve ihtiyaçları göz önüne alarak planlamaları yaptık. Sandıkların bir kısmının belli bölgelerde toplanmasına yönelik başvurumuz vardı ancak bu kabul edilmedi. Tabii bu konuda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkilidir. Biz de o karar gereği bütün tedbir ve planlamamızı yaptık. Her şey güzel olacak ve güzel gidecek. Uzak köy ve noktalara helikopter desteği sunacağız. Bununla ilgili planlamalar da yapıldı. Kanun ne diyorsa ve demokratik usuller neyi gerektiriyorsa, o çerçevede davranıyoruz ve davranacağız. Devlet olarak bu ortamı ve güvenliği sağlamak boynumuzun borcudur. Sandık alanı, bölgesi, yaklaşma noktaları ve metresi kanunca belirlenmiş. Bütün güvenlik birimlerimiz bu çerçevede görev ifa edecek."

"Bölgede seçmen iradesine yönelik tehditlerin olduğu hususu bir gerçektir" diyen Vali Çınar, bu konuda hukuk çerçevesinde bir delillendirme olmadığında işlem yapılamadığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri 'böyle bir şey yok' diyor ancak bunu herkes biliyor ki var. Herkes söylüyor ancak delillendirme noktasında bir çekince gösteriyorlar. Bu da devlet olarak, failler konusunda işlem yapmamızı önlüyor. Birçok konu var ancak temel konuların başında bu var. Dolayısıyla seçmen iradesine müdahale etmek ve onları tehdit ederek, iradelerinin sandıkta istemedikleri partilere oy vermesi sonucunu doğuran bu tür davranışlar demokrasi, hukuk ve temelde de halk düşmanlığıdır. Bundan halkımız da biz de rahatsızız ama biz hukuk ölçüsünde davranmak zorundayız ve böyle de olacak."

"Çekinmesinler, korkmasınlar"

Halkın iradesini özgür ve insan haysiyetine uygun şekilde yansıtması gerektiğini vurgulayan Vali Çınar, bu konuda devletin bütün tedbirleri aldığını ve gereğinin yapılacağını söyledi. Seçimin huzur ve güven içinde demokratik usul ve ahlaka uygun şekilde sonuçlanması için hazırlıkların tamamlandığını bildiren Çınar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Halkımıza şunu söylemek istiyorum; çekinmesinler korkmasınlar. Devletimiz tedbirlerini aldı, alıyor ve gereği yapılacaktır. Dolayısıyla iradelerini özgürce insan haysiyetine de uygun şekilde yansıtmaları gerekir. Bir parti ayrımı yapmadan bunları söylüyorum. Eğer ki bir bulguya rastlanır ve bilgiler alınırsa, hangi sandık olursa olsun, orada gerçekleştirilen bütün eylemler ve işlemler, yargıyla olabilecek şeylerdir. İmzaların adli tıptaki kontrollerine kadar gerekli işlemler yapılarak, varsa bir yanlış ve hukuksuzluk failleri cezalandırılacaktır. Bütün sandık ve sandık kurulu başkanlarının intikalleri, oylama sonuçları ve sayım tutanaklarının, seçim kurullarına intikali konusunda bütün tedbirler alınmıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Ali Çınar Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title